Buna ziua. Am fost angajat cu carte de munca un an si jumatate la o firma intr-o alta localitate decat locuiesc. Comunicam prin telefon si mail, iar rezultatele muncii mele le trimiteam prin mail. Angajarea mea s-a petrecut intr-o conjuncture mai ciudata, era firma unui profesor de la facultatea unde era sotia mea, iar acesta afland ca lucrez in acelasi domeniu ca si el, a abordat-o pe sotia mea in cadrul unu examen sa colaboram cu el. Clar, fiind in cadrul examenului, nu putea sa-l refuze, si asa am ajuns sa lucrez pentru el. Cu salariul m-a tot mintit, ca il voi primi, dar nu avea decat 200-300 lei/luna sa-mi dea. Dar, cum sotia mai avea 1 an de facultate si licenta cu el, am cerut macar carte de munca sa-mi faca. Dupa licenta, din cauza volumului enorm de munca pe care il primeam, I-am amintit din nou de salar. Macar nu mai aveam probleme cu facultatea, si am zis ca nu mai am motive sa lucrez pe gratis, sa-si umple el buzunarele. Mi-a spus ca nu mai are nevoie de serviciile mele, iar eu am insistat ca imi vreau banii. Dupa lungi discutii, a spus ca imi va tine cartea de munca inca cateva luni, in locul banilor datorati, fara sa mai imi dea de lucru. Am zis ca si asa e bine, decat nimic. Saptamana trecuta am avut nevoie de o adeverinta, si am sunat contabila, care a fost foarte mirata de cererea mea, pe motiv ca eu mi-am depus demisia de mult, iar ea mi-a facut decizia de incetare a constractului de munca. Deci, am aflat si eu ca mi-am dat demisia. Eu ce pot sa fac, mai pot sa recuperez ceva din banii ce ar fi trebui sa-i primesc? Nici un stat de plata n-am vazut, nici macar somaj nu mai pot sa iau, pt ca astazi sunt 3 luni de cand eu "mi-am dat demisia", prin acordul ambelor parti, art.55 lit.2 Codul Muncii. Mai pot face ceva in acest caz?
Cel mai recent răspuns:
aadriano37 , utilizator
08:33, 20 Martie 2015