Literatura de specialitate a fost contrazisa de practica judecatoreasca, pe care, daca imi dati un ragaz de cateva zile, o sa v-o pun la dispozitie.
Astfel, prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, instantele au statuat ca, daca cel care a demisionat continua programul de lucru obisnuit dupa expirarea preavizului, actul de demisie, practic, nu a existat.
Hotararile judecatoresti sunt ceva mai vechi, se refera la consilierii juridici si instantele au apreciat ca acordul angajatorului nu are relevanta avand in vedere tocmai faptul ca demisia este un act unilateral al angajatului.
De altfel, la inceputul acestui an m-am aflat tocmai in aceasta situatie: mi-am dat demisia pentru ca angajatorul nu vroia sa-mi aprobe suspendarea temporara din functia publica. Dupa demisie a fost emisa si decizia de suspendare iar eu am revenit, in scris, asupra demisiei.
Deci, se poate, cu conditia sa stie si angajatorul ca, in opinia instantelor, acordul lui nu are relevanta atunci cand este vorba despre demisie. :)
Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ final discuție ~