Buna ziua,astept sa ma lamuriti asupra unei probleme...am avut un credit de nevoi personale,fara girant,fara ipoteca,luat impreuna cu fosta sotie,am platit 5 ani din 10,apoi am divortat,fara partaj,de comun acord,singura ei pretentie fiind sa o scot din contractul de creditare.Am fost la banca,am discutat acolo ce si cum,ne-au spus ce trebuie facut,sa aducem hartie de la notar,legalizata,prin care ea este scoasa din contractul de creditare,eu ramanand sigurul platitor.Am mai platit 1 an de zile creditul,apoi a venit criza,mi-au taiat din salar,ajungand in imposibilitatea de a mai platii rata intreaga,am fost la banca sa discutam problema,am fost refuzat pe motiv ca nu e treaba lor si ca eu am un contract pe care trebuie sa-l respect.Asa ca in aprilie se fac 5 ani de cand am platit ultima data.Timp de 1 an de zile m-au tot sunat sa le platesc,le-am spus ca fac asta cu conditia sa ne intelegem,fiind din nor refuzat,le-am cerut sa faca demersurile legale pt a-si recupera datoria.Acum dupa 5 ani,fosta sotie,s-a trezit cu poprire pe salar.Cum este posibil asa ceva,din moment ce ea nu mai figura in contractul de credit si nici nu a fost sunata de reprezentantii bancii pt ai aduce la cunostinta vre-o sanctiune de genul?Teoretic si practic eu trebuia sa primesc poprirea si nu ea iar din cate stiu eu,asta trebuia sa vina in 3 ani de la ultima plata efectuata si nu 5 ani.Astept raspunsurile d-voastra in aceasta problema,multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
IMicro Bucuresti , Consilier juridic
13:11, 20 Martie 2015