avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Prestari servicii PFI la CMI
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Prestari servicii PFI la CMI

Buna ziua,

Sotia mea este medic specialist, si in urma cu 2 ani a fost infiintat un PFI in vederea prestarii de servicii medicale cu o clinica privata. La acest moment dorim ca sotia sa poata sa dea consultatii in orasul in care locuim (clinica se afla in alt oras, si sotia face naveta). Am gasit 2 medici dispusi ca 3 zile pe saptamana, cam 3-4 ore sa o lase pe sotia mea sa dea consultatii. In acest moment sotia inca colaboreaza cu clinica privata, dar dorim sa incepem si consultatii. Este ok dpdv fiscal, legal, sa poata sa ofere consultatii in cabinetul medical al altui medic, in forma actuala PFI? Sau este neaparat nevoie sa inchidem PFI si sa deschidem CMI? Va intreb pentru ca dureaza infiintarea CMI-ului, si este si costisitoare.
Daca merge ca si PFI, vorbim de un contract de prestari servicii intre PFI si CMI, sau de inchiriere spatiu? Care ar putea sa fie variantele?
Deasemenea fiind vorba de prestari servicii catre populatie, sotia trebuie sa emita bon fiscal, sau e de ajuns chitanta?

Multumesc mult anticipat!

Sorin
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 00:30, 2 Aprilie 2015
Dacă sediul profesional al PFI este stabilit la clinica privată respectivă și nu există o formulare de genul ”la sediul beneficiarului”, nu poate fi vorba de prestarea serviciilor în altă parte.

Închirierea cabinetului ar presupune doar dreptul de utilizare al spațiului, nu are nicio legătură cu prestarea serviciilor medicale. Cel mult, poate folosi la modificarea PFI-ului.

Fiind vorba de o profesie liberală, se încadrează la excepțiile prevăzute de OUG 28/1999, deci e suficientă chitanța și nu e obligatorie emiterea bonului fiscal.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfi -medic , contract de colaborare. AC AC Buna ziua! Am rascolit netul in cautarea unui raspuns, pe care evident nu l-am gasit si atunci am apelat la acest forum. Problema mea se refera la un PFI ... (vezi toată discuția)
Medicul poate fi pfi?-legislatie ultima ora ema.1 ema.1 Buna ziua. As dori sa stiu daca in conformitate cu legislatia de ultima ora, medicul poate fi PFI ,putand sa incheie contracte prestari servicii medicale ... (vezi toată discuția)
Este necesara incheierea de contracte de prestari servicii cu:dsp,deseuri infectioase,deseuri menajere,psi. Wellus Wellus Buna ziua.Sunt medic dentist ,detin propriul cabinet medical sub forma de organizare CMI .Doresc sa pararesc orasul in care imi exercit functia si in orasul ... (vezi toată discuția)