Am vandut o masina in anul 2009 unui domn.
PROBLEMA mea este ca eu inca platesc impozit la acea masina, deoarece cumparatorul nu a mai inmatricular masina niciodata.
Iar eu am pierdut actul de vanzare cumparare.
Cum fac sa o radiez de la impozit?
- Masina am vandut-o fara actele masinii(fara certificat de inregistrare si fara cartea de identitate). Practic i-am predat doar masina si cheile.
- Am incheiat un contract de vanzare cumparare si am incheiat o procura la notar in care eu, vanzatorul, il imputernicesc pe cumparator sa mearga la RAR si la toate institutiile la care are nevoie in numele meu si sa isi obtina actele masinii.
- Astfel, el putea sa isi obtina actele masinii si avand si contractul de vanzare cumparare PUTEA SA ISI INMATRICULEZE MASINA.
Il veti chema in judecata sa se constate intervenita vanzarea cumpararea autoturismului , audiati doi martori, sau poate se prezinta el si recunoaste. Mergeti la notar si obtineti o copie a procurii ce ati dat-o cumparatorului. sau cautati-l pe cumparator. Trebuie sa indicati instantei numele si adresa lui si datele masinii.
cum il pot chema in judecata daca nu am contractul de vanzare cumparare?
nu asta e dovada care o aduc eu cand il dau in judecata?
am fost la notar si am obtinut o copie dupa procura in care am datele lui.
datele sunt de acum 6 ani de zile iar buletinul lui a fost valabil pana in 2013 deci nu mai are acea adresa. l-am si cautat la acea adresa.
practic doar numele si cnp ul mai sunt valabile. martori nu am.