avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Autoritate parinteasca comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Autoritate parinteasca comuna

Am o hotarare civila care prevede ca autoritatea parinteasca asupra copiilor rezultati din casatorie sa fie exercitata in comun de ambii parinti. stia respecta doar dreptul la vizita, in rest nu am fost consultat referitor la inscrierea copiilorla scoala respectiv gradinita. la frecventarea orelor de religie de catre acestia, nu sunt lasat sa vorbesc cu ei la telefon nici eu nici matusa mea care a contribuit efectiv la cresterea copiilor. la vizita am observat o racire a copiilor fata de mine, banuiesc datorata influentei fostei sotii cu care acestia locuiesc. va rog sa-mi spuneti ce se poate face legal. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:50, 21 Martie 2015
Sa faceti plangere penala pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului.
unde pot adresa plangerea penala avand in vedere ca fosta sotie locuiestecu minorii in alta localitate? va multumesc
Stimate user, cum demonstraţi că nu aţi fost consultat cu privire la înscrierea copiilor la şcoală şi grădiniţă?Dar, în primul rând, sunteţi nemulţumit de unităţile de învăţământ la care copiii au fost înscrişi? Referitor la orele de religie, aveţi părere contrară fostei soţii?
Dacă programulde relaţii cu minorii se respectă, nu văd motiv de plângere penală. Aveţi informaţii despre copii, accesul la ei nu este îngrădit.Copiii mai au activităţi extracuriculare, nu stau mereu lângă telefon.
Declanşarea unui război cu fosta soţie nu este în interesul superior al copiilor.
trecand peste toate intrebarile dvs. mi se parea normal sa fiu consultat in legatura cu acestea, vroiam sa vorbesc la telefon cu copiii la ore care sa nu deranjeje programul lor, pentru a sti ce se intampla cu ei si a pastra legatura
Da, este normal ceea ce doriţi dvs., dar cele relatate de dvs. sunt greu de probat şi nici nu atrag răspunderea penală.
Petreceţi timp plăcut cu copiii dvs. în programul de vizită şi copiii nu se vor îndepărta de dvs., dimpotrivă, vor aştepta cu nerăbdare vizita dvs.

Alte discuții în legătură

Vizita minori vrd vrd Buna ziua . Am , divortat in urma cu 2 ani .Mi-au fost incredintati cei 2 copii minori. Am cazut de acord la programul de vizita . Dar niciodata nu s-a ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita cristi.a cristi.a Buna ziua, Daca tatal care a obtinut program de vizita nu respecta acest program, ce pot sa fac? Mai exact, are dreptul pana duminica ora 16 si el vrea ... (vezi toată discuția)
Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)