avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Libere in avans
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Libere in avans

situatia in care ma aflu este ca nu stiam ca mi sa dat libera in avans pe luna ianuarie si nici nu am fost anuntat despre acest fapt,si mam trezit ca trebuie sa lucrez odata pe samptamina in una din zile stabilita de director10 ore pentru a recupera aceste ore
ni se spune ca aceste libere in avans ne sunt platite iar noi trebuie sa recuperam orele
spunetimi daca ma poate obliga sa recuperez aceste ore,sau libere in avans care mi se dau fara sa mi se comunice la timp despre ele
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 20:21, 20 Martie 2015
Buna seara,
Conf art 122 alin 3 CM "in perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni".
Nu cred ca exista vreun angajator care sa acorde zile libere platite asa ca un cadou de Mos Gerila:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libere in avans marcusdedu marcusdedu Buna seara Doresc sa ma ajutati intr-o mica problema daca se poate Va rog sa imi spuneti liberele in avans se pot da fara acordul angajatului??? Exista o lege ... (vezi toată discuția)
Plata in avans kadett kadett Datorita situatiei economice, este posibila plata in avans a angajatiilor urmand ca prin orele suplimentare efectuate ulterior sa se acopere zilele deja ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare dandana1 dandana1 Conform CM art 122 alin. 3 : [i]In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi ... (vezi toată discuția)