avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare referitor tagada paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare referitor tagada paternitatii

Buna ziua,
am si eu o intrebare la dvs. cu privire la tagada paternitatii unui copil.
Situatia este in felul urmator: in timpul casatoriei s-a nascut un copil (acum in varsta de 4 ani). Copilul a fost conceput cu un alt barbat decat sotul, dar pe certificatul de nastere este trecut sotul.
Cand avea copilul aproape 2 ani, sotia si sotul au divortat, la solicitarea sotiei. Urmare divortului, tribunalul a hotarat custodie comuna intre soti.
Intre timp, mama copilului a incercat sa aiba o relatie normala cu tatal biologic al copilului (care stie ca este copilul lui), dar, datorita unor probleme, lucrurile nu evolueaza spre bine deloc.
Acum (cand copilul are 4 ani), tatal biologic s-a trezit ca vrea sa o dea pe mama copilului in judecata, pentru punerea in drepturi si recunoasterea paternitatii.
Mama copilului nu vrea asta, pt ca este de parere ca copilul nu este in siguranta cu el.
In concluzie, va rog sa-mi spuneti daca tatal biologic al copilului poate sa o dea pe mama copilului in judecata. Mentionez ca fostul sot nu a renuntat si nu vrea sa renunte la paternitatea copilului, intrucat stie ca tatal biologic este periculos.

Va multumesc anticipat,
cu stima,
Bella.
Cel mai recent răspuns: bella2014 , utilizator 10:14, 26 Martie 2015
Pt tatăl biologic nu exista termen, insa în cazul dvs nu conteaza având în vedere ca nu va e aplicabil noul cod civil, ci vechiul cod al familiei unde nu se pomenește nimic de tatal biologic.
Se aplica Codul familiei, copilul s-a nascut in anul 2010.
Va multumesc tuturor ptr raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tagada paternitatii syrena2010 syrena2010 Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai este in vigoare valabilitatea perioadei de a incepe acest proces ptr un copil de 3 ani, mama poate da in judecata ... (vezi toată discuția)
Tagada a paternitatii dicher_florin dicher_florin am o fetita de 6 luni care s-a nascut inainte de a primi viitoarea mea sotie hotarirea definitiva de divort de fostul ei sot. fetita ii poarta numele lui dar ... (vezi toată discuția)
Al cui nume il va purta copilul conceput cu un alt barbat, altul decat sotul mamei? T-cTc-T T-cTc-T Daca o persoana este in divort si locuieste cu altcineva [b][u]fiind si insarcinata cu persoana cu care locuieste[/u][/b] ce nume va purta copilul in cazul in ... (vezi toată discuția)