avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Modificare in apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Modificare in apartament

Buna ziua tuturor,

Am nevoie de o parere in ceea ce priveste o viitoare actiune de-a mea. Pe scurt, doresc sa efectuez o mica modificare in apartament.
Descriere:
- dormitor in a carui lungime este situat balconul. Intre balcon si dormitor, este un perete. Dormitorul fiind un dreptunghi, fereastra pentru lumina naturala, da in balcon ( cu o exprimare clasica :D ) iar langa fereastra, este usa care face legatura intre dormitor si balcon.
Intentie modificare:
Vreau sa renunt la usa care face legatura intre balcon si dormitor, in sensul de a o zidi ( as vrea caramida de sticla dar este doar o prima idee ) iar in locul ferestrei sa fac doua usi glisante. Dar pentru a face asta, trebuie sa tai zidul de sub ferestre.
Pot face acest lucru fara autorizatie? Practic, in opinia mea, tai un zid care oricum este ... taiat, incomplet.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si astept eventualele intrebari deoarece nu stiu cat de clar am fost in detaliile oferite. :justcuz:

Stima,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:58, 22 Martie 2015
Legea nr.50/ 1991 privind lucrarile de ctii. mentioneaza:
-art. 3 Autorizatia de construire se elibereaza pentru:
a) lucrari de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora, cu exceptia celor prevazute la art. 11;
-art.11 (1) Se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele lucrari care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora:
a) reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate;
b) reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara si exterioara, daca se pastreaza forma, dimensiunile golurilor si tamplariei, inclusiv in situatia in care se schimba materialele din care sunt realizate respectivele lucrari, cu exceptia cladirilor declarate monumente istorice, in conditiile legii;
c) reparatii si inlocuiri de sobe de incalzit;
d) zugraveli si vopsitorii interioare;
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
f) reparatii la instalatiile interioare, la bransamentele si racordurile exterioare, de orice fel, aferente constructiilor, in limitele proprietatii, montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere cu cazane omologate, precum si montarea aparatelor individuale de climatizare si/ sau de contorizare a consumurilor de utilitati;
g) reparatii si inlocuiri la pardoseli;
h) reparatii si inlocuiri la finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea -, la trotuare, la ziduri de sprijin si la scari de acces, fara modificarea calitatii si a aspectului elementelor constructive;
i) lucrari de intretinere la caile de comunicatie si la instalatiile aferente;
Aveti nevoie de proiect de ctii. pentru modificarea dorita, pentru care trebuie sa obtineti autorizatie de ctie., deoarece faceti o modificare, extindere care poate modifica structura de rezistenta a ctiei. existente, prin taierea zidului amintit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ce fel de lucrari imi sunt necesare autorizatii de la primarie? camelia petre camelia petre firma la care lucrez urmeaza sa execute lucrari de reparatii la demisol.imi sunt necesare aprobari de la primarie pt aceste lucrari?dc da ce fel de autorizatii ... (vezi toată discuția)
Schimbare culoare casa, locuinta personala Vladimir1 Vladimir1 Buna ziua! Am achizitionat o locuinta intr-un triplex si as dori sa schimb culoarea la casa. Este necesara vreo autorizatie de constructie pentru acest ... (vezi toată discuția)
Aprobari necesare pentru amenajari interioare? brutuss_ia brutuss_ia Buna seara! Eu si sotul meu ne aflam in situatia de a amenaja o casa veche pe care am mostenit-o. Precizez case afla intr-o curte comuna si face parte ... (vezi toată discuția)