avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot angaja intr-un post calificat o persoana fara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot angaja intr-un post calificat o persoana fara calificare sau cu alta calificare?

Pot angaja in functia de instalator incalzire central si gaze o persoana care are experienta practica in aceasta meserie, dar nu are calificarea necesara sau are alta calificare?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 20 Martie 2015
Este discutabila problema .

In general, o persoana fara calificare nu poate fi angajata pe un post pentru care nu are calificarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Doresc sa deschid un PFA pentru efectua instalatii electrice si sanitare, reparatii, mentenanta tehnica la locuinta clientilor. Am experienta ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei nu-mi da acordul sa ma debransez 74mov 74mov Buna seara, am o problema cu presedintele asociatiei blocului nostru (asociatia de proprietari este doar pe blocul nostru-o singura scara), noi avand centrala ... (vezi toată discuția)
Angajare muncitor priceput dar fara calificare atestata atenastef atenastef [i]Buna ziua, Societatea noastra doreste angajarea unei persoane calificata in meseria de presator metale la rece. In urma anuntului s-au prezentat doua ... (vezi toată discuția)