avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vânzare societate comercială
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vânzare societate comercială

După vânzarea unei societăți comerciale cu datorii active, fostul administrator mai are vreo obligație ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 21:06, 20 Martie 2015
Fostul administrator va ramane cu cazierul fiscal. La cesiune de obicei ANF face opozitie si cere plata daunelor.
Vă rog să-mi explicați concret, pt. că nu am înțeles.
Apelati la un avocat pentru cesiunea partilor sociale (vanzarea firmei).cesiunea presupune doua faze , in prima faza se publica in monitorul oficial hotararea generala a asociatilor privind intensia de a cesiona iar dupa 30 de zile se poate face inscrierea cesiunii in registrul comertului daca nu se face opozitie. Cand sunt datorii, ANAF se opune la vanzarea partilor sociale. La ANAF se inregistreaza cazierele fiscale ale celor ce au datorii la stat, si daca aveti datorii veti ramane inscris in acel cazier pana la plata datoriilor. Nu veti mai putea infiinta o alta societate .
Uitati la aceasta adresa un exemplu pe care va rog sa-l cititi [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale ? eugen82 eugen82 sint asociat unic in SRL si doresc sa cesionez o parte din actiuni unei alte persoane pe care am numit-o recent administrator am inteles ca cesiunea se face ... (vezi toată discuția)
Cesiune de parti sociale a unei firme hay99 hay99 1. Asociaţii unei firme srl vreau sa cesioneze acţiuni la doua persoane fizice străini nerezidenţi şi unei firme din Cipru. Ce documente ne trebuie pentru ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare srl anamariacelik anamariacelik care sunt pasii de parcurs pentru a vinde un SRL? ma intereseaza pentru ca un anume asociat la firma x a vandut firma (SRL),intocmind un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)