avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare auto fara transcrierea pe nume
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare auto fara transcrierea pe nume

Buna,

Am cumparat o masina din Bucuresti iar eu sunt din Cluj, am vorbit cu propietarul ca pot circula cu masina pe numele lui,dar acum doresc sa inmatriculez masina pe numele meu doar ca nu mai dau de propietar,detin contract v/c si toate actele masinii.Cum se procedeaza?ce amenda primesc cum ca n-am transcris masina pe numele meu in 30de zile?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:39, 22 Martie 2015
Art.101. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4. neîndeplinirea obligaţiilor de preschimbare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului ori remorcii în cazurile prevăzute de lege;

c) clasa a III-a - de la 6 la 8 puncte-amendă; x 97.5 lei/pct.

www.avocatnet.ro/content/for...

Daca nu dati de vanzator circulati fara rovinieta si va cauta el!;)
Dar fara propietar nu pot sa radiez masina si sa transcriu pe numele eu?
Nu se face radiere ci transcriere.
pentru transcriere nu aveti nevoie de vanzator, trebuie sa detineti toate actele necesare transcrierii.
Dar nu trebuie sa ma deplasez in Bucuresti ca sa predau placutele masinii cu numar de bucuresti?
Nu. Le predati politiei unde faceti transcrierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu am trecut autoturismul pe numele meu in cele 30 de zile de la achizitionarea acestuia? ionutzmihai56 ionutzmihai56 am o mare dilema,am cumparat o masina acum 1 an si am toate actele in regula ,am bagat masina la primarie la impozit numai ca nu am fost sa schimb talonul....o ... (vezi toată discuția)
Termen inmatriculare autoturism teodora2 teodora2 Buna ziua, am cumparat un autoturism Renault Clio cu 6000 lei si dupa ce l-am inregistrat pe numele meu la taxe si impozite, in momentul inmatricularii la ... (vezi toată discuția)
Recent am achiziționat o mașină - probleme cu înmatricularea Gabriel14121993 Gabriel14121993 Buna seara, recent am achiziționat o mașină ,a cărui așa zis proprietar (nefiind defapt proprietar ci deținând decât un contract de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)