avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara acordul sotului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara acordul sotului

Buna!Am o problema,am decis ca as vrea sa divortez de sotul meu,deoarece de foarte mult timp nu mai putem trai unul cu altul tot timpul ne certam si nu ne mai potrivim,eu vreau sa divortez dar el nici nu vrea sa auda de asaceva.Este vreo cale prin care as putea sa divortez si daca se poate?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:48, 22 Martie 2015
La un notar se poate rezolva divortul?Va multumesc frumos pentru ajutor!
Ce sa se rezolbe la notar daca ziceti ca sotul nu e de acord cu divortul ? Daca nu e de acord, numai in instanta divortati. Oricum, la notar va costa mai mult, 500-700 de lei fara copii.

La notar va costa mai mult in jur de 600-700 lei. Si daca sotul nu este de acord nu aveti ca sa cautati la notar. Instanta este singura care va poate ajuta in situatia descrisa de dvs. Si apoi e si mai ieftin 100 lei taxa timbru.
Va multumesc pentru ajutor!
Vedeti ca la notar este riscant sa mergeti daca el nu vrea sa divorteze.
Veti pierde si banii dati la notar.

Incercati la instanta deoarece acolo indiferent ca el vrea sau nu se poate divorta.
Sfatul meu este sa mergeti la avocat sa va redacteze actiunea pentru proces si apoi va puteti descurca si singura daca instanta vede care sunt motivele de divort.
Avocatul o sa va spuna si ce martori vor trebui audiati ca sa nu veniti cu martori care sa nu va ajute la proces.
Procesul este simplu dar trebuie bine inceput intrucat ceea ce incepe prost se termina si mai prost...
Respingerea actiunii ar insemna ca ati ramane casatoriti in continuare...si pentru un alt divort ar trebui sa aveti alte motive decat cele care le-ati invocat anterior...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, as dori sa stiu cat cost un divort la tribunal. ce ... loredana291 loredana291 Buna seara, as dori sa stiu cat cost un divort la tribunal. Ce taxe sunt. (vezi toată discuția)
Divort fvflavia fvflavia buna. am si eu o problema.as vrea sa divortez fara avocat.nu mai locuiesc cu sotul meu de mai bine de jumatate de an si am doi copii din prima casatorie. nu ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, taxe și procedură Krisan mihaela Krisan mihaela Cum poți divorța dacă ai copii și ce acte trebe și se mai plătește taxa de 700\"ron când depui actele (vezi toată discuția)