buna. am si eu o problema.as vrea sa divortez fara avocat.nu mai locuiesc cu sotul meu de mai bine de jumatate de an si am doi copii din prima casatorie. nu avem nici bunuri comune nici copii. credeti ca o sa am nevoie de martori la proces? si cat ar dura de cand as depune cererea?
Poate la starea civila ar fi si mai ieftin decat la notar, incercati sa va convingeti sotul xsa fie de acord sa divorteze. daca nu aveti sanse de intelegere, va adresati instantei ramana la aprecierea dvs daca aveti nevoie de avocat, taxa de timbru e de 39 de lei.
veti avea nevoie de 2 martori in instanta daca nu divortati prin acord
am fost si la notar si la starea civila si au zis ca sa schimbat codul civil si nu se poate decat prin judecatorie. si daca am locuit doar noi si copii si putin cu mama mea pe copii nu as vrea sai duc pe acolo. ar fi suficient doar un martor?
cred ca ati inteles gresit..e adevarat ca s-a schimbat codul civil, tocmai de aia e posibil un divort la starea civila pt cei ce n-au copii. poate cei de acolo au inteles ca aveti copii impreuna
daca ajungeti la instanta, pe copii nu trebuie sa-i duceti nicaieri, ei oricum nu pot fi martori indiferent de varsta
va multumesc pentru sfaturi si va doresc o zi frumoasa
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divortul
mickey_mouse
imi poate spune cineva cum se mai poate divorta in ziua de azi???specific ca este facuta doar cununia civila,nu se detin bunuri comune...daca am intentat ... (vezi toată discuția)