avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minori, taxe și procedură
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minori, taxe și procedură

Cum poți divorța dacă ai copii și ce acte trebe și se mai plătește taxa de 700"ron când depui actele
Dacă soțul dvs este de acord cu divorțul si va înțelegeți asupra tuturor capetelor accesorii ale cererii: exercitarea autoritatii părintesti în comun sau in mod exclusiv de unul dintre părinți asupra minorilor, domiciliul acestora la mama sau la tata, programul de vizita, cuantumul pensiei de întreținere și modalitatea de plata, atunci puteti divorța la notar unde taxele vi le stabilește acesta si se achita integral la data depunerii cererii. Dacă unul dintre soți se razgandeste si nu se mai prezintă după cele 30 de zile de gândire, atunci notarul respinge dosarul, banii nu se mai restituie si sunteti îndrumați să alegeți calea instanței de judecată. Sfatul meu este să contactati un avocat de pe forum sau recomandat si sa mergeți de la început pe calea instanței de judecată mai ales in contextul in care va doriți să exercitati singura autoritatea părintească asupra copiilor.
Dacă alegeți să divorțați prin instanță taxa este, după caz, de 200 lei (divort prin acordul părților) sau 100 lei (în celelalte ipoteze)!
Onorariul avocatului îl negociați cu acesta!
Nu stiu la ce 700 de lei va referiți în mod cert atat la notar cat si la avocat va costa ceva mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort rapid alexiastefania alexiastefania As dori sa-mi spuneti care este cea mai rapida si mai putin costisitoare cale de a divorta. Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Buna ziua. daca sinteti amabili sa-mi spuneti ce trebuie sa fac ... generalD generalD Buna ziua. Daca sinteti amabili sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a intenta un proces de divort. Va multumesc (vezi toată discuția)
Voi avea custodia copiilor? Pristavu Pristavu Buna ziua suntem căsătoriți de 8 ani nunta am facut-o in Romania dupa nunta ne-am transferat în Italia avem 2 copii minori un baiat de 4 ani și o fetiță ... (vezi toată discuția)