avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avocat, mediator sau ONG - nerespectare promisiune de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avocat, mediator sau ONG - nerespectare promisiune de angajare

Buna ziua,

Am nevoie de ajutor in urmatoarea situatie, am aplicat pentru un loc de munca intr-o firma locala
Joi 19 martie `15 ,am fost sunata de catre un angajator pentru a ma prezenta la interviu in acea zi, am incercat sa programez interviul pentru data de vineri, dna de la resurse umane a spus ca sunt grabiti sa angajeze repede o persoana in final se cade de acord cu data de joi orele 15.Ma prezint la sediul central al firmei in prima parte a interviului a fost prezenta doar doamna cu care am si avut convorbirea, iar in urma discutiei avute ei aveau 3 posturi disponibile pentru care corespundeam dar avea nevoie de o ultima confirmare de la administratorul firmei deoarece se facuse si oferta salariala. Doamna de la resurse a iesit pentru a se consulta si cu administratorul firmei iesind ca de fapt au inca un post pentru care as corespunde,dupa care ne deplasam catre o alta incinta unde urma sa sustin o alta intrevedere si cu dnul Directorul.Au avut loc discutiile de rigoare pentru interviu dupa care dnul director hotaraste ca Da! are nevoie de mine si ca a doua zi sa-mi prezint demisia de la actualul loc de munca pentru a demara demersurile a angajare cat mai repede pentru ca de luni 23 martie sa incep munca la noul loc, totodata fiind indrumata inapoi catre biroul de resurse umane pentru a lua fluturasul cu actele necesare angajarii. In data de vineri 20 martie , am fost la firma la care eram angajata am prezentat demisia solicitand si Nota de Lichidare pentru a face dosarul de angajare la cealalata firma. Avand Nota de Lichidare la zi in mana am luat telefonul mobil am vazut ca am apel pierdut de la firma la care urmam sa merg am resunat sa-i anunt ca am lichidarea in mana si sa cer instructiuni mai departe pentru Clinica de Medicina a muncii unde se face -joi seara medicul de familie era la cabinet si mi-a eliberat adeverinta. Sunand la doamna de la resurse umane mi-a fost adus la cunostinta ca firma lor nu vor sa ma mai angajeze am intrebat daca toate cele 4 posturi disponibile sunt ocupate mi-a spus ca Da! I-am spus apoi ca nu este posibil asa ceva eu am in mana Nota de Lichidare! In cele relatate mai sus am nevoie de indrumare deoarece nu stiu la ce tip de organizatie sa apelez si apoi sa-mi fie recomandat un avocat/mediator/ONG, care ar putea sa delege pe cineva in Oradea, spun acestea deoarece firma este destul de mare si cu influenta si corupe pe oricine. Multumesc pentru intelegere!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 22:03, 22 Martie 2015
Totodata in cursul de vineri am inaintat prin email o adresa administratorului firmei si am cerut numar de inregistrare 1982 din 20 martie 2015, relatandu-i situatia jenanta pentru grupul de firme care le conduce.
Aveti ceva scris de la firma angajatoare? In afara fluturasului cu actele necesare? Ii puteti actiona in judecata. Apelati la serviciile unui avocat in dreptul muncii.
Nu am nici un act sau un precontract primit de la firma angajatoare. Tot ce am primit este acel fluturas cu actele necesare angajarii si intelegerea verbala si care a fost de fata dna de la resurse umane si dnul director. In Oradea nu se poate apela la nici un avocat deoarece firma la care urma sa ma angajez este puternica si corupe tot. Firma are scheletele ei in dulap dar nu face parte din prezenta cauza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Martie 2015
ContSters346744, utilizator
In legislatia noastra nu este reglementata promisiunea de angajare si, prin urmare, nu vad cum se poate angaja raspunderea acelei societati pentru faptul ca nu v-a mai angajat.
Asa cum am sfatuit pe multi va spun si dvs. ca sa stiti pentru alta data: intai semnati contractul individual de munca (CIM) cu noul angajator si dupa aceea incetati CIM cu fostul angajator.

Alte discuții în legătură

Refuz eliberare nota de lichidare ema.1 ema.1 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am solicitat angajatorului demisie si mi-a aprobat(conf art 55lit b codul muncii) pt ziua de 22 martie. Astazi m-am ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca - perioada determinata; agricultura Iavram82 Iavram82 Buna seara. Detin o intreprindere individuala cu profil agricol si as dorii sa aflu care sunt pasii pentru a angaja diverse persoane cu contract individual de ... (vezi toată discuția)
Promovare interna Daliborka Daliborka Buna ziua, In cazul in care un angajat din cadrul departamentului HR este promovat intern in alt departament ,de exemplu la departamentul calitate ,si pe o ... (vezi toată discuția)