avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daune drept de folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daune drept de folosinta

Din experienta dumneavoastra , va rog sa-mi spuneti , instanta despagubeste reclamantul pentru daune lipsa de folosinta tinind cont preponderent de expertiza de evaluare a daunelor , sau si de estimarea facuta de catre pagubit ?
Cel mai recent răspuns: ContSters347294 , utilizator 08:34, 23 Martie 2015
daca instanta a admis efectuarea unei expertize mai mult aceasta va da intaietate concluziilor acestuia raport fiind emise de o persoana specializata in domeniu, care trebuie sa fie si impartiala, spre deosebire de pagubit care este intotdeauna subiectiv.
da ok multumesc
Dreptul de folosință a rezultat în urma unei relații contractuale-caz în care instanța va avea în vedere ceeace a fost stipulat în contract(răspundere contractuală)
-sau a rezultat în urma încălcării unui drept de proprietate și atunci lipsa de folosință de datorează unei fapte ilicite(răspundere civilă delictuală)
da punctul 2

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa de folosinta ContSters40598 ContSters40598 In urma unui partaj succesoral, (casa si terenul aferent) instanta a atribuit celor doua partilor in litigiu, jumatate din casa si pamantul aferent pentru ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune nicoss59 nicoss59 Un Ttlu de Proprietate are 3 hectare. A fost anulat partial si acum 2 hectare imi revin mie dupa judecata. Cum si cat le cer celor care au detinut anterior ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)