avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire indiviziune

Un Ttlu de Proprietate are 3 hectare. A fost anulat partial si acum 2 hectare imi revin mie dupa judecata. Cum si cat le cer celor care au detinut anterior eronat/cu rea-vointa terenul pe care l-au arendat an de an? Arenda? Subventie? Arenda + Subventie? Dobanzi? Dar impozitul cine-l plateste? Societatea care a aredat pamantul? Partea adversa? Eu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:12, 14 Februarie 2016
Prejudiciul reprezinta rezultatul negativ suferit de o persoana ca urmare a faptei ilicite savarsita din culpa de catre o alta persoana.
El trebuind sa fie cert, atat in privinta existentei, cat si a posibilitatii de evaluare, respectiv sa nu fi fost deja reparat.
Daca sunt indeplinite aceste conditii, precum si celelalte conditii ale raspunderii delictuale, ia nastere dreptul la despagubire al persoanei pagubite, fiind de principiu ca prin despagubirile stabilite trebuie sa se acopere integral prejudiciul produs, adica atat prejudiciul efectiv, cat si beneficiul nerealizat ca urmare a faptei ilicite.

Daune-interese sunt despăgubirile în bani pe care debitorul este îndatorat să le plătească, în scopul reparării prejudiciului suferit de creditor ca urmare a neexecutării culpabile a obligaţiilor contractuale. în momentul în care sunt întrunite condiţiile răspunderii contractuale, creditorul are dreptul de a pretinde debitorului plata de daune-interese. în acest mod, creanţa sa iniţială este înlocuită cu o altă creanţă, care are ca obiect suma de bani ce reprezintă echivalentul prejudiciului suferit.

Despăgubiri, reprezentând echivalentul lipsei de folosinţă a imobilului. Data de la care acestea sunt datorate este data introducerii acţiunii a încetat starea de eroare a pârâţilor, care au luat la cunoştinţă de posibila nevalabilitate a titlului pe care îl posedă, şi-au asumat riscul deposedării lor de bunul din litigiu, precum şi riscul restituirii fructelor civile percepute, în concluzie, acestea se datorează începând cu data promovării acţiunii.

Pt oricare din cererile dvs, trebuie sa actionati in instanta doar asa puteti obtine ceva in mod legal , cu efecte clare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este prejudiciul indirect? ContSters20980 ContSters20980 Notiunea de prejudiciu indirect, desi din ce in ce mai folosita in contextul limitarii raspunderii contractuale, mi se pare o mare nebuloasa. Mai precis, n-am ... (vezi toată discuția)
Biroul de credite fandreptate fandreptate am s-a va explc in cateva randuri situatia mea , am luat un imprumut de tbi ifn , imprumut pe care din diferite motive nu am putut sa-l restitui la timp , am ... (vezi toată discuția)
Se pot calcula penalitati la un contract expirat? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca se pot calcula penalitati, la aceasta data (aprilie 2015) la lucrarile (ce fac obiectul unui contract de lucrari) ... (vezi toată discuția)