avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legea mai favorabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Legea mai favorabila

Daca am fost condamnat un an cu suspendare pentru ucidere din culpa (accident trutier) curtea de apel poate sa anuleze sentinta pedepsei definitiva beneficiind de legea favorizata
Aplicarea legii mai favorabile nu va poate crea o inrautatire a situatiei dvs. o astfel de consecinta o pot avea actiunile Parchetului formulate impotriva sentintei pronuntatesi pe care ei ar putea sa o aprecieze ca nelegala si netemeinica.
Daca parchetul a declarat apel puteti avea surpriza neplacuta sa se ajunga la o pedeapsa cu executare.
Daca ati declarat doar dvs. apel nu exista probleme sub aspectul unei pedepse cu executare la instanta de apel.
Mai pot declara apel si partea civila si partea responsabila civilmente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea condiþionatã a executãrii pedepsei id_store id_store Prietenul meu a fost condamnat la 3 ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, accident de masina. Va rog sa imi spuneti daca ar avea sanse in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Neagravarea situatiei in propriul apel daniel03 daniel03 Buna ziua, am fost condamnat la instanta de fond la 3 ani si 4 luni de inchisoare in regim de detentie pentru tentativa de omor. Mi s-au retinut circumstante ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victimă MoldovanMarian MoldovanMarian buna ziua, voi fi scurt.. am avut un accident rutier cu victima si victima a decedat la 2 saptamani de la accident, 87 de ani victima..sa efectuat o expertiza ... (vezi toată discuția)