avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lipsa de reactie din partea primariei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lipsa de reactie din partea primariei

Doresc sa cumpar 2 suprafete de teren, intravilan si extravilan in acelasi loc, dar desi vanzatorul detine toate actele de proprietate (hotarari judecatoresti) nu poate obtine cartea funciara deoarece functionarul de la primarie refuza sa colaboreze cu expertul cadastral. Propietarul nu a putut obtine nici un raspuns oficial de la primarie desi au trecut mai bine de 12 luni. Se pare ca suprafetele invecinate impreuna cu cele in cauza au suferit alte impartiri dar primaria intarzie sa dea un raspuns clar desi actele de proprietate au date relativ recente (dupa 1989 sau chiar 2000) si contin si schite. Cum poate fi constransa primaria sa actioneze transparent si cu celeritate in acest caz? Propietarul vine de fiecare data de la 200 Km. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: adisnaie , utilizator 22:31, 21 Martie 2015
Deschisa actiune de contencios administrativ la tribunalul de care apartine primaria, legal, pt fiecare zi care depaseste termenul legal de 30 zile cat au sa raspunda, functionarul care se face vinovat pt neraspuns este sanctionat cu 10% din salariul minim pe economie. Dupa ce apare dosarul in instanta nu o sa le mai dea mana sa nu raspunda.
Multumesc frumos :) !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate face partaj folosind schite de cadastru? lauradafina lauradafina Buna ziua. In urma decesului tatalui meu, am hotarat sa facem succesiunea bunurilor imobile. In titlu figureaza 3 suprafete de teren aflate in extravilan si 3 ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan cf, primaria zice ca e extravilan crsmarius10 crsmarius10 Detin un teren care in CF apare ca si intravilan, am platit si impozit pe el ca si intravilan, cand s-a dus arhitectul sa ceara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Intabulare ,iesire din indiviziune gia04 gia04 Am intocmit schite cadastrale pentru 2 terenuri extravilane in ideea de a iesi din indiviziune. La notar mi s-a solicitat o viza pe schita cadastrala data de ... (vezi toată discuția)