avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

In anul 1977, dupa decesul tatalui nostru, am fost la notariat si am facut succesiunea, fratele si sora mea renuntind la partea lor din succesiune. Ulterior a decedat si mama.
1. Se mai face o succesiune sau ramine valabila cea din 1977.
2. Nu mai sunt in posesia actului intocmit in 1977. Cum pot procura un duplicat. Actul a fost intocmit la Notariatul din Titu -Dimbovita.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:51, 22 Iunie 2009
Buna seara.Da se face o noua succesiune dupa mama.Actul anterior de succesiune il gasiti in arhiva notariatului.
este in interesul dvs sa faceti succesiune si dupa mama dvs . , in vederea stabilirii cotelor-parti cuvenite mostenitorilor.
un duplicat dupa succesiunea dezbatuta in anul 1977 il puteti solicita la notariatul, unde s-a dezbatut aceasta succesiune .
chiar daca fratele si sora dvs au renuntat la partea din succesiune cuvenita pe urma tatalui, asta nu inseamna ca ei nu vor veni sa culeaga mostenirea dupa mama .
vor trebui chemati si dansii la notariat, in vederea dezbaterii succesiunii .
daca renunta , vor trebuie sa dea declaratii de renuntare in acest sens.
v-as sfatui ca renuntarea celorlalti erezi la cotele-parti din mostenire, sa se faca cu plata sultei din partea beneficiarului.
roxanel, renuntarea cu plata sultei inseamna acceptare :dance3:

Renuntarea este un act pur abdicativ, nu poti pretinde sulta in contrapartida. Mai mult, de ce sa platesc sulta pentru actul de renuntare? Care ar fi avantajul? De ce sa propun eu renuntatorului sa primeasca o sulta, cand el nu pretinde asa ceva si cand actul de renuntare devine irevocabil si iretractabil din momentul in care un alt succesibil a acceptat succesiunea?

E un nonsens.

:bow:
dl consilier themis, din punctul meu de vedere aveti dreptate.

dar haideti sa va spun altfel : terte persoane, se duc sa dezbata succesiunea la notar .
doi dintre frati vor sa renunte in favoarea unui frate . notarul le pune in vedere ca renuntarea produce efecte doar in ceea ce priveste renuntatorul, insa descendentii sai vor veni la mostenire in virtutea propriului drept .
astfel ca il sfatuieste pe fratele beneficiar al renuntarii sa plateasca sulte catre renuntatori, acest lucru specificandu-se in actul de renuntare . #-o
roxanel, descendentii renuntatorului nu pot veni la succesiune, fiind inlaturati de celalalt fiu al defunctului. Nu pot veni nici in nume propriu, nici prin reprezentare, cu alte cuvinte nu pot veni nicicum atata vreme cat exista o ruda, e adevarat, din aceeasi clasa a descendentilor, dar intr-un grad de rudenie mai apropiat cu defunctul decat descendentii renuntatorului.

Cel putin asta era teoria si practica judiciara pana azi dimineata. S-o fi schimbat intre timp si nu am aflat eu... :yeah:


:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire va rog sa ma ajutati bellmo bellmo am o intrebare referitoare la un teren ,este al tatalui meu si el a decedat in urma cu un an de zile si am ramas eu cu mama si cu sora mea si vreau sami ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Cum pot mosteni casa bunicilor? ellena ellena Buna ziua. Bunicii paterni au decedat acum 20 respectiv 10 ani. Au ramas 6 frati si surori, copii ai defunctilor ca mostenitori legali. Nu s-a deschis ... (vezi toată discuția)