avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum facem aplicarea art. 52 alin. 3 din Codul Muncii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum facem aplicarea art. 52 alin. 3 din Codul Muncii?

Buna ziua.
Societatea noastra se afla intr-o situatie dificila din punct de vedere economic. Pentru a evita situatii critice intentionam a aplica art. 52 alin. 3 din Codul Muncii privind reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile.
Fiind o societate cu specific transport feroviar de calatori, salariatii nostri lucreaza in mod normal in turnus. Cum putem noi aplica reducerea saptamanii de lucru de la 5 la 4 zile in situatia noastra?
La un program de lucru de 8 ore ( ex. de la ora 08:00-16:00 se poate aplica acest articol mai usor) insa la programul de lucru in turnus este mult mai dificil.
Care este procedura aplicarii acestui articol si cum trebuie evidentiat in Revisal, cat timp nu stim cu exactitate care ar fi ziua suspendata ? Este obligatoriu a se preciza in Revisal care este ziua suspendata? Perioada este cunoscuta.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: moncu , utilizator 09:49, 24 Martie 2015
In revisal se precizeaza doar perioada suspendarii (data de inceput si data de sfarsit).
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea programului de lucru mihialescu mioara mihialescu mioara Buna ziua! Va solicit daca se poate o clarificare. In conditiile actuale, societatea ar vrea sa ia hotararea de a trece la reducerea programului de lucru de la ... (vezi toată discuția)
Reducerea temporara a activitatii Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Pentru reducerea temporara a activitatii de la 5 la 4 zile conform art 52 (3) C.Muncii, e nevoie de Hot Aga sau e sufienta o decizie interna in ... (vezi toată discuția)
Suspendare 2 zile pe luna man67 man67 Buna ziua.Nu stiu ce sa fac.Am primit prin posta urmatoarea decizie, afisata mai jos, dupa ce am fost chemat la director la o discutie pentru a semna.Dupa o ... (vezi toată discuția)