avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cota partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cota partaj

Buna dimineata,va rog sa ma ajutati cu o problema.Am divortat in sept.2013,fostul sot nu a platit pensia alimentara celor doi copii pana in februarie 2015 cand i s-a pus poprire pe salariu.Acum este deschis un proces penal pt abandon de familie.Avem un act de vanzare-cumparare intre noi si parintii mei pe casa in care locuim ,cu uzufruct viager .Mama traieste si nu am facut partajul. I-am propus sa cedeze copiilor 50%din partea lui care i-ar reveni la partaj,ca o intelegere amiabila sugerata de dl.judecator.I-am facut aceasta propunere deoarece comportamentul lui fata de mine,mama si copii este deplorabil,in fiecare seara vine baut si ne injura,ne jigneste desi noi il intretinem(el nu contribuie la plata utilitatilor,la asigurarea hranei zilnice).Eu si mama ne ocupam de aceste si tot noi suntem injurate ,jignite,amenintate.Se poate face aceasta donatie la notar,este legala?Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: deditel , utilizator 13:09, 23 Martie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate face aceasta donatie la notar, numai sa fie de acord.
Multumesc,dna.avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trai in comun dupa divort adriana07 adriana07 Buna ziua,as dori sa ma lamuriti intr-o problema.Am depus actele pentru divort, abia pe 10 mai 2013 este prima infatisare. Dupa terminarea divortului, daca ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie intre mine si tatal meu cu o singura clauza uzufruct viager dNyy dNyy Bună ziua, Am să descriu în câteva rânduri: (sper să mă lămurească cineva) Tatăl și mama mea au cumpărat un apartament în ... (vezi toată discuția)
Succesiune!!! buna ziua.. mama și unchiul meu sunt moștenitori ... Ionut Florina Ionut Florina Succesiune!!! Buna ziua.. Mama și unchiul meu sunt moștenitori egali pe o casa și un teren.. Mama a decedat, iar acum dezbat succesiunea împreună cu ... (vezi toată discuția)