Buna ziua.. Mama și unchiul meu sunt moștenitori egali pe o casa și un teren.. Mama a decedat, iar acum dezbat succesiunea împreună cu frații mei pe partea ei din casa și teren! Unchiul, dorește ca jumătatea lui sa o primesc eu.. Din păcate,nu am înțeles care sunt modalitățile prin care poate sa mi cedeze doar mie ce este al lui.. Fără ca ceilalți frați ai mei sa aibă dreptul.
Are... Dar moștenirea aceasta este de la părinții lor... La care mama și cu mine am achitat taxe și asa au convenit verbal sa îmi revină mie.. Din păcate nu am reușit sa finalizam un act.. De aceea întreb acum ce este de făcut în condițiile date.
Dapix a scris:
Unchiul nu are copii`?
Mergeți la notar sa vă facă contract de întreținere cu uzufruct viager. Bănuiesc că vrea să-l îngrijiți până la moarte.....
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
partaj, el va da casa in schimbul unei sulte, sau act de vanzrae cumparare el va vinde si dvs platiti un pret, rezultatul e acelasi. puteti fixa si plata in rate.
Va poate si dona, daca mai are bunuri si prin donatie nu va incalca rezerva succesorala a copiilor.
cert e ca intai dezbateti succesiunea si apoi incheiati actul cu unchiul.