avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la concediu de odihna

[ mesaj sters pt a nu imi risca pozitia in firma sau chiar jobul ]

multumesc celor ce au raspuns.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2009
andreipaul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 17:47, 23 Iunie 2009
1. Aveti dreptate in tot ce spuneti! Ati sesizat bine si prevederile din Codul muncii.
2. Daca ar fi dupa angajator, toti salariatii ar trebui sa-si ia CO in ianuarie, pentru anul trecut, pentru a beneficia odata de toate zilele cuvenite legal.
3. Concediul de odihna se poate acorda in totalitate si in ianuarie pentru anul in curs. In cazul in care salariatul pleaca din unitate mai inainte de sfarsitul anului va restitui c/val. CO efectuat in plus.
4. Se pare ca angajatorul ori nu cunoaste legile noastre ori le interpreteaza cum ii convine lui.
5. Daca nu s-a facut o programare a CO pe anul acesta asta nu inseamna ca nu puteti beneficia de zilele de co cuvenite. Incercati sa mai aveti o discutie cu el, invocati articolele din Codul muncii pe care le-ati citat aici, poate intelege.
6. Mie mi se pare absurd ce vrea angajatorul. Daca va luati CFP 5 zile cu ce este el avantajat? Zilele de CO tot trebuie sa vi le dea alta data.
Va multumesc pentru raspuns. ma incanta sa aud faptul ca am avut dreptate.

Astept si alte pareri :)
tudorvaleriu a scris:

5. Daca nu s-a facut o programare a CO pe anul acesta asta nu inseamna ca nu puteti beneficia de zilele de co cuvenite. Incercati sa mai aveti o discutie cu el, invocati articolele din Codul muncii pe care le-ati citat aici, poate intelege.

Asa cum am precizat si in mesajul meu initial: dupa ce i-am dat angajatorului articolele pe care le-am dat si mai sus el mi-a taiat scurt craca de sub picioare spunandu-mi ca NU mai am concediu in acea perioada [discutata cu el anterior] intrucat acest concediu nu a fost programat de angajator desi, repet, il anuntasem cu 1 luna inainte de plecarea mea / concediul meu de odihna.
andreipaul, utilizator
1. Motivul invocat de angajator este incorect si absurd atata timp cat el era cel obligat sa faca programarea concediilor (cu consultarea salariatilor).
2. Faceti o sesizare la ITM unde aveti inregistrat contractul individual de munca!
Va multumesc din nou pt comentariu. Voi face tot posibilul pt o rezolvare pe cale amiabila. Sa vedem care o sa fie decizia angajatorului. Sa vedem ce si cum voi primi ca raspuns.
andreipaul, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu in preaviz ariadna177 ariadna177 Buna ziua, sunt in perioada de preaviz in urma demisiei. Intrucat mai am zile de concediu neefectuate, I-am cerut angajatorului posibilitatea de a beneficia ... (vezi toată discuția)
Preaviz si co laura-jurist laura-jurist buna ziua daca azis e dau preavizele unor angajati care d eluni sunt in CO, se suspenda perioada de preaviz pe durata CO? multumesc (vezi toată discuția)
Concediu ramas din 2010. angajatorul ma obliga sa il iau pana la 1 mai. rakan rakan Lucrez de 1 an la firma asta deci e prima oara cand ma intalnesc cu aceasta problema care se pare ca este o uzanta folosita de ani de zile in firma: la ... (vezi toată discuția)