avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Limitarea incasarilor in numerar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Limitarea incasarilor in numerar

Buna ziua!
Am o nelamurire in legatura cu noa lege privind limitarea incasarilor si platilor.
Aceasta lege va afecta relatiile intre firme? Mai exact, eu ca firma voi mai avea voie sa incasez mai mult de 10.000 lei/zi in numerar, de la alte firme?
Cel mai recent răspuns: PETRA01 , utilizator 14:25, 23 Martie 2015
Nici acum nu aveți voie. Lecturați OG 15/1996, cu atenție.
Acum am voie sa incasez in numerar mai mult de 10.000 lei (cumulat, de la mai multe firme).

Insa dupa ce legea va intra in vigoare voi mai putea incasa (per total, de la mai multe firme) mai mult de 10.000 lei/zi?
Daca ai clienti persoane juridice poti incasa oricat,sa nu fie mai mult de 5000 lei de la fiecare,nu se fac incasari fragmentate in numerar pentru facturi mai mari de 5000 lei
Limitarea se refera la platile pe care le face fiecare persoana juridica zilnic in numerar, nu mai mult de 10000 lei si nu mai mult de 5000 catre un furnizor
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
elenazan, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot incasa mai multe chitante la aceeasi factura? analici analici Buna seara Doresc sa emit o factura in valoare de 50 000 lei pot incasa de la client cate o chitanta in valoare de 5000 pana la achitarea facturii sau ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
Plafonul de plati cand se deconteaza combustibilul cnai cnai Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu urmatoarea problema? O societate are aprox. 200 de soferi carora li se acorda avansuri spre decontare pt. combustibil. ... (vezi toată discuția)