avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum recuperez impozitul din strainatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum recuperez impozitul din strainatate?

Buna ziua,as dori sa stiu cum imi pot recupera impozitul platit in strainatate in perioada in care am lucrat acolo cu contract de munca cat si alocatia copilului pe aceeasi perioada?
Cel mai recent răspuns: francesca24 , utilizator 17:31, 23 Martie 2015
Despre ce stat este vorba ?
Despre Germania unde am lucrat in ultimii 3 ani .
Documentele necesare pentru recuperarea impozitului sunt urmatoarele: Lohnsteuerbescheinigung (Certificat fiscal anual) sau Lohnsteuerkarte (Fisa de impozit pe venit). Documentele respective se obtin de la angajator, care in fiecare an, la inceputul anului, va elibera Certificatul fiscal anual.

Documentele respective se vor trimite catre autoritatea fiscala, urmand ca banii sa fie virati intr-un cont al salariatului deschis in Germania sau in euro in Romania.

Suma ce poate fi recuperata se calculeaza in functie de salariul castigat pe parcursul anului in Germania.
[ link extern ]

Detalii mai gasiti si aici
[ link extern ]
Multumesc mult de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil mariokempess mariokempess Buna ziua, Care este comisionul care se cere pentru recuperare alocatie copil, din strainatate? Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună ziua am lucrat în germania cu contract de muncă la un ... omatcons omatcons Bună ziua Am lucrat în germania cu contract de muncă la un angajator german. Mi-am dat demisia în scris şi m-am repatriat urmând ca angajatorul ... (vezi toată discuția)
Detasare pe baza formularului a1 nicostaicu nicostaicu Buna seara Va rog daca ma poate ajuta cineva referotor la detasarea angajatilor pe baza formularului A1? O firma cu sediul in Romania, detaseaza oameni pe ... (vezi toată discuția)