avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere amenda circulatie din 2003
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere amenda circulatie din 2003

Buna ziua,
Am descooperit ca am La ANAF o amenda de circulatie din 2003, in valoare de 500 lei, nu s-a prescris, pt ca mi-au trimis (desi nu am primit, schimbare de adresa) somatii de plata. In 2004 s-a denominalizat leul. Oare acum trebuie sa platesc 500 lei actuali, asa cum mi s-a spus la ANAF? Exista in acest sens vreo precizare legala oficiala?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 18:39, 23 Martie 2015
S-a prescris demult, doar ca cei de la anaf/primarie/itm/etc, adica autoritatile, isi bat joc de lege si de cetatean! In momentul cand ati aflat de amenda, trebuia sa solicitati (in scris!) sa vi se remita procesul-verbal. Din momentul in care ati fi semnat de primire, aveati termen 48 de ore sa platiti jumatate, sau15 zile sa contestati.
Consultandu-va cu un avocat (eventual angajandu-l), ati fi contestat pv in instanta.
Despre echivalarea sumei, cred ca aici e ,,solutia" :
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege m-ar putea ajuta sa castig o contestatie la o somatie de plata petrica.yari petrica.yari Am luat o amenda sambata de la inspectori anaf de o mie lei in 48 ore sau 10 mii lei daca nu achit in 48 ore de 10 ori mai mult. Nu am stiut ca cele 48 de ore ... (vezi toată discuția)
Somatie plata amenda circulatie fara pv del_gf del_gf Buna ziua, As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie: Am primit o somatie de plata de la Directia \"Taxe si impozite\" a primariei, pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Interpretare hotãrâre judecãtoreascã tti99 tti99 Bună ziua! În urmă cu câteva luni, firma pe care o reprezint a primit o amendă de 12 000 de lei. Am plătit în 48 de ore, conform legii şi ... (vezi toată discuția)