avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce lege m-ar putea ajuta sa castig o contestatie la o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce lege m-ar putea ajuta sa castig o contestatie la o somatie de plata

Am luat o amenda sambata de la inspectori anaf de o mie lei in 48 ore sau 10 mii lei daca nu achit in 48 ore de 10 ori mai mult. Nu am stiut ca cele 48 de ore se termina luni seara si am achitato marti facand confuzie ca cele 48 de ore sant 2 zile lucratoare si se scad zilele nelucratoare . In art 28 care explica alea 48 de ore scrie ca se poate achita si pe loc , dar inspectori de la anti frauda nu incaseasa amenzi pe loc doar la circulatie din cate stiu eu se pot achita pe loc la ag constatator . Eu practic aveam o singura zi sa platesc aceasta amenda ziua de luni . Nu am stiut ca nu am achitato in termenul de 48 ore pana nu mia venit somatie acasa pe dif de 9 mii lei . La acest moment nici pv nul mai pot contesta sa mi se reduca la minim amenda respectiv 2 mii lei . Acum mai pot contesta doar somatia de plata sau sa cer anularea ei dar din ce am citit nu prea se admite la instnta . Din cauza ca inspectori de la anti frauda nu incaseaza amenzile pe loc si te trimit sa le platesti la trezorerie mi sar putea admite la instanta anularea somatiei sa se considere ca am achitato in termen?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:09, 5 Noiembrie 2016
Nu mai aveti practic nici o sansa din pacate!
Trebuia sa o platiti in ziua de luni,sau o puteati plati on line,teoretic mai puteti face contestatie,este adevarat sansele sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castig de cauza la instanta? petrica.yari petrica.yari Am luat o amenda intr-o zi de sambata de 10mii lei de la inspectori antifrauda dar mia zis sa achit o mie lei in 48 de ore. Stiind de la amenzile de circulatie ... (vezi toată discuția)
Pot contesta somatia de plata? petrica.yari petrica.yari Am luat o amenda sambata care trebuia sa achit o mie lei in 48 de ore. Confundand ca cele 48 de ore sant 2 zile lucratoare am mers marti si am achitat. Dupa o ... (vezi toată discuția)
Amenda redusa cu 50% in 48 ore mik_zoltan mik_zoltan Stiu ca in majoritatea cazurilor cand cineva este amendat se poate plati 50% din amenda in termen de 48 ore. Dar am citit ceva ce spune ceva ... (vezi toată discuția)