In relatia comerciala pe care o am cu o societate, am intalnit urmatoarea problema:
Am livrat firmei respective marfa, a achitat o parte din factura. Urmand ca cealalta parte sa achite ulterior. Firma nu a achitat si restul de marfa, presupun ca nici nu a inregistrat factura. Prin urmare nici eu nu am cum declara si plati impozitele catre stat.
Pe ce temei legal sa formulez plangerea, ce articole din lege evAziunii fiscale avem in cauza?
Va multumesc,
In cazul dumneavoastra este important daca factura a fost acceptata sau nu de catre client.
Daca nu a fost refuzata, aveti dreptul sa cereti in instanta plata facturii si eventuale penalitati dupa ce au trecut 30 de zile de la scadenta.
Factura trebuie sa o inregistrati in contabilitate, chiar daca presupuneti ca clientul nu a facut acest lucru. Aceasta este problema si raspunderea lui.
File cec
vyo-stefi
Buna seara. Am si eu o problema cu file cec.Am cumparat 150 de merti cubi de lemne de la o firma, firma respectiva mi-a facut factura pe 75 de metri cubi mie ... (vezi toată discuția)