avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... File CEC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

File CEC

Buna seara. Am si eu o problema cu file cec.Am cumparat 150 de merti cubi de lemne de la o firma, firma respectiva mi-a facut factura pe 75 de metri cubi mie pe firma mea si pe 75 de metri altei firme. Firma cealalalta si-a carat 24 de metri si nu mai sunt lemne eu nu am luat nici macar un metru,problema este ca eu am facut o fila cec de 7500 lei si firma cealalta la fel pe aceasi suma cu data scadenta pe 29.06.2012.Problema este ca eu nu pot sa i-i achit suma de 7500 lui daca nu mi-a livrat marfa. Eu nu am decat o factura pe care am semnat dar nu spune ca a expediat marfa ca la firma cealalta. Nu asi vrea sa intru in incidenta bancara si nu stiu ce sa fac in cazul asta.
#-o#-o#-o
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 09:56, 22 Iunie 2012
Pentru a nu intra in incident bancar si implicit inregistrat in CIP, fie alimentati contul ca in ziua cand vine cec-ul la plata sa aveti cu ce sa-l achitati, fie, cea ce ar fi mai simplu, mergeti la furnizor si cereti sa va restituie fila de cec, mai ales ca nu vi s-a livrat marfa, solicitand totodata si anularea facturii emise si pentru care nu s-a livrat marfa facturata. Mai problematic ar fi daca fila de cec a fost girata, pentru ca atunci trebuie sa alimentati contul, pentru ca este greu de crezut ca veti putea recupera fila de cec.Mult succes!



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac vyo-stefi vyo-stefi Am cumparat 150 de mc de lemne am primit o factura de 75 de mc pe firma sotului si o factura de 75 de mc pe firma mea. Eu si sotul la randul nostru am facut ... (vezi toată discuția)
Un raspuns va rog Canon01 Canon01 am o socitate si am achiyitionat marfuri de la alto sc pentru garantarea platii am lasat garantie o fila cec ulterior am platit marfa cu bo intre mime si ... (vezi toată discuția)
Restituire file cec robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Un partener de afaceri ne-a solicitat sa ii returnam toate filele cec pe care ni le-a inmanat, pentru plata la termen a produselor livrate, intrucat ... (vezi toată discuția)