Buna seara. Am si eu o problema cu file cec.Am cumparat 150 de merti cubi de lemne de la o firma, firma respectiva mi-a facut factura pe 75 de metri cubi mie pe firma mea si pe 75 de metri altei firme. Firma cealalalta si-a carat 24 de metri si nu mai sunt lemne eu nu am luat nici macar un metru,problema este ca eu am facut o fila cec de 7500 lei si firma cealalta la fel pe aceasi suma cu data scadenta pe 29.06.2012.Problema este ca eu nu pot sa i-i achit suma de 7500 lui daca nu mi-a livrat marfa. Eu nu am decat o factura pe care am semnat dar nu spune ca a expediat marfa ca la firma cealalta. Nu asi vrea sa intru in incidenta bancara si nu stiu ce sa fac in cazul asta.
#-o#-o#-o
Pentru a nu intra in incident bancar si implicit inregistrat in CIP, fie alimentati contul ca in ziua cand vine cec-ul la plata sa aveti cu ce sa-l achitati, fie, cea ce ar fi mai simplu, mergeti la furnizor si cereti sa va restituie fila de cec, mai ales ca nu vi s-a livrat marfa, solicitand totodata si anularea facturii emise si pentru care nu s-a livrat marfa facturata. Mai problematic ar fi daca fila de cec a fost girata, pentru ca atunci trebuie sa alimentati contul, pentru ca este greu de crezut ca veti putea recupera fila de cec.Mult succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Nu stiu ce sa fac
vyo-stefi
Am cumparat 150 de mc de lemne am primit o factura de 75 de mc pe firma sotului si o factura de 75 de mc pe firma mea. Eu si sotul la randul nostru am facut ... (vezi toată discuția)
Un raspuns va rog
Canon01
am o socitate si am achiyitionat marfuri de la alto sc
pentru garantarea platii am lasat garantie o fila cec
ulterior am platit marfa cu bo
intre mime si ... (vezi toată discuția)