avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate anula un contract de vanzare-cumparare cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate anula un contract de vanzare-cumparare cu drept de intretinere?

Buna seara
As dori sa va intreb daca se poate anula un contract de vanzare-cumparare cu drept de intretinere daca persoana respectiva nu este intretinuta asa cum ar trebui in mod normal?
Este vorba de bunica mea din partea tatalui meu care s-a despartit de mama mea si s-a recasatorit,neavand alti copii in afara de mine.
El fiind bolnav de cancer stiind ca o sa moara a facut un contract de vanzare cumparare cu drept de interetinere pentru bunica mea care traieste,intre el si fiul sotiei sale pe care il avea dintr-o alta casatorie,urmand ca bunica mea sa fie interetinuta de ei.
Insa nici unul din ei nu au grija de ea au lasat-o pe mana unei vecine care se mai duce pe la ea din cand in cand cu toate ca permanent ar trebui sa fie cineva cu ea deoarece e paralizata abia se misca si are si handicap de gradul 1 dupa care mama mea vitrega ia pensie de intretinere.
Ei stau la aproximativ 100 km departare si nu vin decat o data la cateva luni sa vada ce mai face.
Tatal meu mai avea un frate care si el in mod normal trebuia sa intre si el in drepturi insa el a fost dat la o parte fara a da o semantura cum ca si-a dat abzicerea de acolo.
Cum as putea proceda deoarece eu vreau sa o i-au pe bunica la mine sa o intretin eu,deoarece de cate ori merg la ea in vizita nu gasesc pe nimeni cu ea doar vecina, dar sa pot sa anulez si acel contract si sa se imparta atat casa cat si terenurile in mod egal intre toti mostenitorii?
Va rog sa imi dati un sfat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Marius Negut , Consilier juridic 22:13, 23 Martie 2015
In cazul in care la semnarea contractului au fost stabilite anumite clauze sau conditi de intrtinere pana la decesul respectivei persoane se poate anula contractul
Rezilierea contractului de v-c cu drept de intretinere poate fi ceruta de catre persoana intretinuta daca dovedeste ca intretinatorul nu a respectat clauza stipulata in contract.
Deci,daca nu se respecta clauza de intretinere prevazuta si stabilita la incheierea contractului,bunica poate cere la instanta de judecata rezilierea contractului.
Dumneavoastra ca terta persoana puteti sustine cererea bunicii,ca martor,dar nu puteti personal cere rezilierea contractului incheiat intre bunica si celelalte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tatal decedat marystanga marystanga Buna seara a-ti putea va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema si anume: Tatal meu dupa despartirea de mama mea s-a recasatorit ,actuala sa sotie ... (vezi toată discuția)
Succesiune acte false maria37 maria37 Buna ziua Tata sa recasatorit in anul 1988, si in anul 1997 impreuna cu mama vitrega au cumparat casa de la stat. tatal meu a decedat in anul 2004. tot in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu ... Madametuso Madametuso Buna ziua ! Tatalui meu i s-a facut un contract de donatie cu uzufuct viager, acesta ( tatal meu)in cele din urma a decedat . Se mai poate anula acest act de ... (vezi toată discuția)