avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa mediu autoturism
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa mediu autoturism

Buna seara!

Dau buzna aici cu o intrebare...

As dori sa recuperez taxa mediu/timbru mediu pentru un autoturism. Am urmatoarele informatii:

- masina a fost adusa in tara in 2008 si inmatriculata tot in 2008 (~ undeva prin august). evident, proprietarul a platit toate taxele necesare, inclusiv taxa de mediu/timbru de la acel moment.

- am cumparat-o in 2012, nemafiind nevoie sa mai achit nici o taxa de mediu/timbru ca sa o pot inmatricula pe numele meu.

Acum m-am gandit sa o recuperez, intrucat nu vreau sa o mai vand si... urmeaza intrebarea .... Se mai poate? Daca da, apelez la un avocat? Sunt dispus sa iau legatura si cu cineva de aici care ma poate ajuta sa recuperez taxa. De asemenea, fostul proprietar nu a recuperat taxa. Daca eu o recuperez, din punct de vedere legal e ok? Mai trebuie sa o platesc pe cea noua?
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 08:32, 24 Martie 2015
Nu puteti sa o recuperati pentru ca din 2008 au trecut mai mult de 5 ani, perioada in care se putea recupera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu pt. masina inmatriculata prima oara in 01.2008 musli musli Ma gandesc sa imi vand masina, cumparata in 2012. Masina a fost luata de noua in 01.2008 de fostul proprietar. Cand eu am luat-o nu a trebuit platit timbru de ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata cu taxa castigata in instanta mircea_arj mircea_arj Buna ziua, momentan detin un autoturism la care fostul proprietar nu a platit taxa de poluare pentru ca a castigat in instanta anularea ei(cam acum 1 ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)