avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct viager fara clauza intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct viager fara clauza intretinere

Buna seara, parintii mei au facut act de vanzare cumparare cu uzufruct viager fostului meu sot si fiu lui nostru cel mic, copilul sa mutat in casa cu acordul parintilor mei si al fostului sot, am renovat casa am facut inbunatatiri, acum mama vrea sa l dea afara pe copil, la reclamat si la politie, motive nebunesti, ai bate in geamuri la orice ora din zi sau noapte, copilul locuieste in jumatate din casa, pe cealalta jumate unde locuiesc parintii mei a facut acte fetei surorii mele,ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: petcu2daniela , utilizator 01:43, 27 Martie 2015
Daca parintii au dreptul de a locui si sa nu ii deranjeze nimeni nu prea conteaza motivele nebunesti...
In astfel de cazuri, in caz de proces, se analizeaza actele...
Daca mama dvs. are capacitate de exercitiu deplina si discernamantul neafectat, nu aveti ce sa ii faceti; pe de alta parte daca are uzufruct pe toata casa (ma rog, pe jumatatea unde locuieste baiatul dvs.) va putea sa dispuna de casa dupa bunul plac, si pe si de alta parte, ca sa il dea afara din casa pe baiat, nu o poate face decat in baza unui ordin de evacuare in urma promovarii unei actiuni in instanta. Eu zic sa mai asteptati poate se calmeaza.
Imi cer scuze..motive nebunesti insemnand gratare din pisici si catei, martori catei si pisici astea sunt reclamatii la politie, sticle de triumf solutie de curatat ca probe deci..
Problema cu discernamantul cine este in masura sa ceara aceasta proba? Nu si mai revine pentru ca situatia asta este de 16 ani, eu am divortat din cauza ei,in instanta poate sa si ceara drepturi si copilul?(22 ani) va multumesc
Cine poate sa ceara? Persoanele enumerate la art.111 cc, dar nu asta este problema, problema este sa mama sa aibe intradevar probleme cu capul medicale si implicit sa nu se poata ingriji de interesele sale ca sa poata fi pusa sub interdictie; adica sa nu confundam rautatea cu boala, caci daca o face doar dintr-o rautate sau obisnuinta, nu prea aveti ce ii face. Oricum, puteti incerca sesizarea instantei.

Da, copilul are drepturi si poate sa uzeze de ele, normal.

De dat afara nu va putea sa il dea cu usurinta.

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager fara clauza de intretinere petcu2daniela petcu2daniela Buna ziua,am si eu o mare problema,mama mea a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager fara cauza de intrtinere fostului meu sot si fiului ... (vezi toată discuția)
Donatie dodorel62 dodorel62 eu m-am recasatorit si nici eu si nici actuala sotie nu am incheiat un act prenuptial ,ea avand o masina si o casa dar si copii majori,iar eu am o casa si un ... (vezi toată discuția)
Evacuare din apartament iza iza Buna ziua. As avea si eu o problema in care sa ma lamureasca cineva va rog daca se poate. Am o prietena care are un apartament proprietate personala unde ... (vezi toată discuția)