avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Certificat de conformitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Certificat de conformitate

Buna ziua,
Sunt un comerciant si vreau sa imi deschid un magazin onlinde vanzare bijuterii (bijuterii din aur, lemn, matase, otel galvanizat). Bijuteriile sunt importate din stainatate, importatorul, producatorul nu mi-a dat certificat de conformitate pe produse iar eu nu stiu cum sa il obtin acest certificat.
Legea ma obliga sa ofer un certificat de conformitate clientului, in acest caz ce pot sa fac ?

Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Dana Muresan , Consilier juridic 11:23, 24 Martie 2015
Puteti emite dvoastra certificat de conformitate si garantie daca importatorul nu v-a dat. Insistati sa primiti un astfel de certificat de la importator.

UN model gasiti aici
[ link extern ]
Iar daca fac eu certificatul de conformitate sunt obligat sa il scriu pe site si in acelasi timp sa il atasez produsului o data cu livrarea? Sau este ok sa il trec numai pe site.
Ir referitor la produsele din lemn, matase estista vreo reglementare prin care sa pot scadea teremenul de garantie de 2 ani. Mi se pare foarte mult acest termen mai ales la astfel de produse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie produse laura.popescu1 laura.popescu1 Conform legislatiei Europene garantia produselor gratuita si comerciala este de minim 2 ani.As dori mai multe detalii legate de garantia produselor in ... (vezi toată discuția)
Og 130/2000 sau un posibil abuz al consumatorului mariuspe mariuspe Buna seara, Sotia mea si cu mine avem o mica afacere pe internet, mai exact un magazin virtual in care comercializam bijuterii din aur. Un client a ... (vezi toată discuția)
Shop online eu ShopOnline ShopOnline Buna Ziua, Sunt un cetetean ungur, si as dori sa deschid un ShopOnline in romania, am fima aici in Ungaria, un KFT (SRL) si aici in Ungaria pot sa vand ... (vezi toată discuția)