avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... garantie produse
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

garantie produse

Conform legislatiei Europene garantia produselor gratuita si comerciala este de minim 2 ani.As dori mai multe detalii legate de garantia produselor in Romania .(ex magazine cunoscute de bijuterii acorda o garantie de doar 15 zile ,multi producatori de bunuri industriale nu ofera o garantie pentru produse mai mare de 6 luni )
Care este legea care se refera la garantia care trebuie acordata unui produs ?Firmele din Romania care acorda o garantie mai mica decat cea stipulata la nivel de UE procedeaza corect?Multumesc
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
laura.popescu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 13:41, 2 Decembrie 2019
pe site-ul ANPC gasiti toata legislatia aplicabila, care este armonizata cu legislatia UE. produsele industriale sunt de regula B2B, iar garantiile se trateaza in fiecare caz. la bijuterii, garantia se refera la puritatea metalelor pretioase, a pietrelor si manoperei.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
adriandimitriu, utilizator
Din pacate nu este clar , daca nu IMPORTATORUL nu este de fapt ACELA care trebuie sa suporte taxele de transport , comerciantul neavand obligatia sa suporte daune calitative din culpa acestuia, sau a Producatorului.

Foarte putini juristi competenti in tara asta, sunt probleme ridicate la care nu se raspunde. Sunt threaduri deschise fara nici un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa deschid un srl - o afacere cu bijuterii GabriellaaB GabriellaaB Buna ziua! Doresc sa deschid un SRL - o afacere cu bijuterii handmade din argint si pietre semipretioase cu vanzare pe retelele de socializare (Instagram) si ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur lumib78 lumib78 Buna ziua, O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea ... thatlonelybull thatlonelybull Buna ziua, intrebarea mea vine in legatura cu comercializarea de bijuterii din argint, online, DOAR prin intermediul paginii de social media INSTAGRAM, nu ... (vezi toată discuția)