avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cat timp trebuie eliberata adeverinta de venit unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cat timp trebuie eliberata adeverinta de venit unui angajat?

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti in situatia in care un angajat (care uremaza sa fie concediat prin concediere colectiva) solicita angajatorului eliberarea unei adeverinte de venit necesara pentru banca, acesta in cat timp trebuie sa o elibereze?
Se aplica prevederile art. 8 din Hotararea nr. 500/2011?
Angajatorul poate refuza eliberarea unei astfel de adeverinte?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 13:55, 24 Martie 2015
Termenul prevazut de art.8 alin.3 lit.b din HG 500/2011 este de 15 zile de la data inregistrarii solcitarii la angajator.
Multumesc ptr. precizare. Nu stiam sigur daca se aplica aceste prevederi sau prevederile legii petitiilor , respectiv 30 de zile...
Este o norma speciala care intaietate fata de OG 27/2002.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua Kollo katalin Kollo katalin Ce pot sa fac am solicitat o adeverinta pentru medic si angajatorul nu vrea sa mi elibereze ma amenintat ca o sa mi pierd locul de munca daca imi iau concediu ... (vezi toată discuția)
Neinregistrarea contractului de munca in revisal. omkkap omkkap Buna ziua, Pana de curand am fost angajat al unei firme din bucuresti si am incetat activitatea in baza art 65.De aici am mers la fortele de munca sa imi ... (vezi toată discuția)
Resurse umane floreadantes floreadantes lucrez intr-o primarie personal contractual am solicitat conform legi 188/1999 art.2 alin 3, si art 54 transformarea postului din contractual in functionar ... (vezi toată discuția)