avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... renuntare leasing
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

renuntare leasing

A renuntat cineva la un contract de leasing cu BCR Leasing? Mai exact, as dori sa stiu ce presupune renuntarea la un astfel de contract. Din contract reiese ca eu, SC ca si utilizator nu pot solicita rezilierea,, o poate solicita doar soc de leasing daca nu achit rata timp de 30 zile lucratoare, caz in care trebuie sa achit "contravaloarea autoturisumului", calculata ca diferenta intre valoarea de intrare si suma achitata cu titlu de capital. Deci daca autoturismul are valoare de intrare 9000 euro si eu am achitat 2000, trebuie sa platesc 7000 euro plus maisna inapoi plus alte penalitati de intarziere?????
Alte persoane au avut de achitat ca si penalitati doar diferenta intre valoarea de intrare, si valoarea evaluata a autoturismului la care se adauga si suma platita pana la renuntare. Astfel, daca autoturismul avea valoare de intrare 9000 euro, societatea de leasing a evaluat-o la 5000 si societatea a platit pana la renuntare 2000 euro, mai are de platit 2000 euro.
La ce ar trebui sa ma astept in cazul in care doresc sa renunt? Sa mi se ceara 7000 euro sau 2000?
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.

Cel mai recent răspuns: ContSters93643 , utilizator 19:37, 22 Iunie 2009
Cel mai bine cautati dispozitiile contractuale referitoare la reziliere si denuntare unilaterala. Nu v-as putea sfatui din pct de vedere juridic daca nu as stii ce scrie in contractul d-voastra asa ca ....da-ti mai multe detalii din contract referitoare la denuntarea unilaterala.:sorry:
In general, in cazul in care utilizatorul renunta la obiectul leasingului, acesta se preda la societatea de leasing si contractul inceteaza. Problema apare in cazul leasingului financiar cand societatea considera ca obiectul contractului este creditul acordat si nu bunul achizitionat. In acest caz, in functie de clauzele contractului, se preda bunul, se evalueaza si valoarea lui se scade din restul creditului. Asa ca dai autoturismul inapoi si platesti ce mai ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevedere contract leasing Cabiniuc Lucian Cabiniuc Lucian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea problema. Acum un an si ceva am achizitionat prin contract leasing un autoturism nou, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu firma de leasing djtelefon djtelefon In cursul anului 2008 luna martie am incheiat un contract de leasing cu societatea Motoractive Leasing. Din cauza situatiei economice in anul 2009 sa ajuns in ... (vezi toată discuția)
Leasing reziliat unilateral meatme22004 meatme22004 Am achizitionat prin leasing un autoturism pentru care am achitat aproape toata valoarea, insa in ultima perioada, datorita unor probleme financiare majore nu ... (vezi toată discuția)