avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CO neplatit la timp
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CO neplatit la timp

Buna ziua

Am un angajat lichidat in noiembrie 2014 si nu i-au fost platite zilele de co neefectuate.Inspectorul salarizare de la vremea respectiva nu mai lucreaza.
Va rog sa imi spuneti cum pot proceda pentru a-i platii CO?

Multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: Dandreea2010 , utilizator 15:42, 24 Martie 2015
Ii calculati compensatia in bani a zilelor de CO neefectuiate si apoi ii achitati suma respectiva.
Multumesc de raspuns, asta stiu. Problema este cum il inregistrez in programul de salarii care el nu mai apare ca angajat activ.

Multumesc
Problema acelui program este ca trebuie sa respecte legea si nu legea sa respecte programul de salariu.

Salariile se platesc pe card sau cash?
CASH
Puteti sa refaceti calculul lunii noiembrie 2014, incluzand si compensarea CO. Apoi depuneti si D112 rectificativa pe luna respectiva. Fostului angajat ii veti plati diferenta ramasa prin stat de plata separat.

Normele de aplicare a Codului fiscal prevad:

114. Îndemnizaţiile aferente concediilor de odihna se defalchează pe lunile la care se referă şi se impun cumulat cu veniturile realizate în aceste luni.

Intrucat indemnizatia CO drept compensare trebuia platita la incetarea CIM, din punct de vedere fiscal e corecta refacerea calculelor asa cum am spus mai sus.

Alte discuții în legătură

Salarii calculate gresit matei mariana matei mariana daca am un salariat incadrat cu doua ore si care are functia de baza la alta societate. cand s-au calculat salariile s-a luat in calcul deducerea personala ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat si neachitat popescu leontina popescu leontina va rog sa-mispuneti si mie, ce sa fac in urmatorul caz: SC a incetat contractul de munca cu angajatii angajatii au condediu de odihna neefectuat si ... (vezi toată discuția)
Compensare co la incetare contract Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, O salariata a incetat contractul cu 01.10.2014.(transmis revisal ) Cum procedez acum pentru compensarea CO neefectuat?Mai pot sa-i dau dupa ce a ... (vezi toată discuția)