avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vinderea unei propietati comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vinderea unei propietati comune

Buna ziua eu si tatal meu detinem un apartament de 2 camere in bucuresti. El vrea sa vanda apartamentul iar eu nu.Vreau sa stiu daca el poate as vanda apartamentul fara acordul meu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:28, 24 Martie 2015
Daca sunteti co proprietar pe actul de proprietate nu poate vinde.
Dar va poate obliga sa iesiti din indiviziune prin instanta de judecata si sa vanda urmand a va plati o sulta.
SI eu prin instanta nu pot face nimic pentru a il impiedica sa nu il mai vanda ?
Nu puteti. In schimb ii puteti plati o sulta si ramaneti cu apartamentul. Practic ii cumparati dreptul la cota 1/2 pe care o detine. Incercati cu vorba buna sa renunte la ideea vanzarii.
si pretulk cotei cine il decide? adica el poate sa imi zica ceva gen 60 000 euro ....
Mesaje reeditate

@adyem
Dată post: Marti, 24 Martie 2015, 18:59
Subiect: REvin cu o intrebare legata de vinderea unei propietati comune

Mai devreme am intrebat \"Buna ziua eu si tatal meu detinem un apartament de 2 camere in bucuresti. El vrea sa vanda apartamentul iar eu nu.Vreau sa stiu daca el poate as vanda apartamentul fara acordul meu.\" si acum as vrea sa revin cu un edit deoarece nu am zis un mic-mare detaliu: DUpa moartea matusii care ne-a lasat apartamentul nici eu nici tatal meu nu am fost in Bucuresti(presupun undeva la primarie) sa trecem apartamentul pe numele nostru(eu presupun ca asa se face),amandoi avand daor actul de mostenire dar doar atat.Deci fara a trece apartamentul pe numele nostru ca propietari il poate vinde ? sau el poate sa il treaca pe numele lui fara a merge la bucuresti si dupa sa il vanda ?

PS:Imi pare rau pentru intrebarile umpic cam stupide dar sunt total paralel cu asa ceva :sorry:

@ Mihaela_Penes
Data post: Marti, 24 Martie 2015, 19:19
Subiect: REvin cu o intrebare legata de vinderea unei propietati comune

certificatul de mostenitor atesta dovada dreptului asupra apartamentului. Vanzarea este un act de dispozitie care trebuie intreprins de toti cei care detin drept de proprietate asupra bunului. ca atare nu poate vinde bunul fara dvs nu poate sa inscris dreptul sau ca fiind de 100% si apoi sa-l vanda
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dyana.mihaela dyana.mihaela BUNA ZIUA O PROBLEMA AM SI EU. BUNICI AU DOBANDIT IN COMUN O LOCUINTA. AU UN SINGUR COPIL-ADICA MAMA CAND AVEA MAMA 14-15 ANI A DECEDAT BUNICA ,SA FACUT ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cota parte zuzzu zuzzu Casa cu terenuri ( intravilan si agricol) si succesiune facuta intre cei 3 mostenitori legali(sotul defucntei si cei 2 copii). In urma succesiunii facute, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu doi proprietari adumitru adumitru Buna seara! Am si eu o intrebare la care sper sa gasesc raspuns aici. Socrul meu a murit acum 29 de ani, sotul meu atunci avand cam un anisor.Socrul meu ... (vezi toată discuția)