avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Vechime in munca
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Vechime in munca

Daca am detinut un AF si am platit catre stat impozit pe venit si la CASS contributiile dar nu am platit catre Casa de pensii, perioada in care am functionat poate fi adaugata la vechimea in munca? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:04, 28 Martie 2015
Numai munca desfasurata in baza unui c.i.m. va confera vechime in munca.

Perioada in care ati functionat ca AF nu se considera vechime in munca.
nu mai inteleg nimic - deci noi ca pfa platim asigurari sociale ca prostii an de an - si nu se considera vechime in munca ?
Multumesc pentru raspuns.
giolgau a scris:

nu mai inteleg nimic - deci noi ca pfa platim asigurari sociale ca prostii an de an - si nu se considera vechime in munca ?

Art.16 alin.4 C.mun. : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Prin urmare, activitatea desfasurata in calitate de PFA nu constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical pre si postnatal luat dupa activarea ca pfa constituie vechime in munca? CristinaPopenta CristinaPopenta O persoana a activat ca PFA un an intre 2011 si 2012, perioada in care s-au platit contributiile la asigurari sociale, avand contracte cu casa de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Vechime munca mihaelaak mihaelaak Buna ziua, As dori sa stiu daca perioada in care o persoana este angajata cu contract de colaborare este considerata vechime in munca. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Vechime în muncă în if nick5roo nick5roo 1. Soția deține un salon de înfrumusețare ca IF de cca 20 ani. Din 2006 nu a mai contribuit la plata vechimii în muncă! Se consideră vechime în ... (vezi toată discuția)