avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime munca

Buna ziua,

As dori sa stiu daca perioada in care o persoana este angajata cu contract de colaborare este considerata vechime in munca.

Multumesc anticipat...
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
mihaelaak, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihaelaak , utilizator 17:43, 6 Martie 2014
Considerata de catre cine? La pensie? Daca se plateste cas-ul, da este considerata vechime la pensie.
Da, este vorba de vechime la pensie. Acea perioada nu apare trecuta in cartea de munca, cum trebuie sa procedez? Este suficient sa solicit o adeverinta de la firma respectiva?
Din cate stiu, au fost platite contributiile catre stat, compania este una serioasa..

Multumesc
Activitatea desfasurata in baza unui contract de colaborare nu confera prestatorului calitatea de salariat si nici vechime in munca.

Art.16 alin.4 C.mun. : Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.
Multumesc pentru precizari..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare AliceS AliceS Buna ziua, Adresez aceasta intrebare persoanelor care imi pot da cateva indicatii referitoare la contractul de colaborare. 1. Cum se poate face dovada ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca asoc6b asoc6b Daca am detinut un AF si am platit catre stat impozit pe venit si la CASS contributiile dar nu am platit catre Casa de pensii, perioada in care am functionat ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa pt vechime lucrata inainte de a avea carte de munca? StanGeorge StanGeorge carei institutii ma pot adresa pt a aduce vechimea lucrata cu contract de colaborare la actualul loc de munca? (vezi toată discuția)