avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de utilitate publica Apa Nova nespecificat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de utilitate publica Apa Nova nespecificat in cadastru

Buna ziua
Am cumparat un teren liber de sarcini conform extrasului de carte funciara ulterior am constatat ca pe el trece o conducta de apa potabila (Apa nova).
Pot da in judecata Oficiul de cadastru sau Apa Nova ca nu a trecut aceasta sarcina in cartea funciara?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
dorinm, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 08:00, 28 Martie 2015
Înainte de a da în judecată vedeți ce vă scrie în Certificat de urbanism la cumpărarea terenului. . Fiind o magistrală de utilitate publică era în sarcina primăriei să o aibă în evidență.OCPI nu are absolut nimic de a face cu acest lucru . Apa Nova, pentru a amplasa acea magistrală avea nevoie de o autorizație de construire. pe care o dă primăria. Primăria nu avea dreptul să dea Autorizație de construire pe un teren care nu-i aparține decât prin expropiere sau convenție cu proprietarul la acea dată a terenului. În concluzie, solicitați de la primăriei AC a magistralei și dacă APA NOVA nu are AC. și nici acceptul fostului proprietar solicitați devierea conductei pe teren domeniu public. cu cheltuiala SC. APA NOVA
Apeductul a fost construit in 1975. Titlul de reconstituire a drepului de proprietate al vanzatorului a fost emis in 1995 de primarie.
In C-V terenul este trecut liber de sarcini si servituti conform extras de carte funciara nr..etc. Eu am descoperit problema la vreo 3 ani de la achizitie cand am solicitat aviz de la Apa Nova.
Practic nici cei de la ApaNova nici primaria nu stiau exact pe unde trece cu proiectul in mana la fata locului . Nici pe schita zonei de la cadastru nu figura acest apeduct, care de altfel continea alte 3 apeducte aflate in zona .Practic obtinerea acestui aviz a durat aproape 2 ani si a costat ApaNova circa 50 000 de euro ca sa-i descopere traseul corect.
De altfel si in certificatul de urbanism terenul era trecut liber de sarcini.
Intrebarea mea este cui pot solicita despagubiri si daca am sanse sa obtin asa ceva.Intre timp eu mi-am ridicat casa conform legislatiei dar pe restul terenului nu pot face nimic intrucat este zona de protectie sanitara.
Multumesc
Ar fi vorba despre o acțiune îndreptată împotriva Consiliului local și Primăriei pentru prejudiciu,-daune, evicțiune, deoarece d-voastă nu ați fi cumpărat terenul dacă ați fi știut(probabil). și vi s-a eliberat AC fără menționarea acestei sarcini în CU
Pe de altă parte este vorba despre o servitute legală care aduce limitări dreptului de proprietate dar este în interes public, și este gratuită.( ceeace este admisibiL inclusiv prin jurisprudența CEDO)Aveți dreptul la despăgubiri doar în cazul unor lucrări de retehnologizări, reparații, avarii deci doar cu ocazia unor intervenții care s-ar face la magistrala respectivă.
Adica , in cazul unei avarii , vine Apa Nova si darama jumatate de casa pt a remedia avaria?
In cazul unei fisuri ,pamantul din jurul ei e indepartat de apa care curge din fisura ... pe moment e un defect minor. Am vazut groapa in drum -asfaltul a facut cazut (cu masina cu tot) . Si nu se mai vedea nimic din masina de pe drum.
Intr-o vreme patesti si atunci chemi Apa Nova sa te scoata din groapa ... .
Susnumitul CEDO nu cauta ce institutie e de vina ,el ia statul de guler . Acum se discuta cu cei de la cadastru deoarece angajatul/-ti lor a gresit planul inducand in eroare si cauzand in acest fel un prejudiciu . Apa Nova tot de la buget a luat cei 50 000 de iepuroi ,buget care e alcatuit din taxele platite de mine ,de el ,de dumneata .
Oricum, jumatatea de nefolosit e bun platita iar casa inca ce statut are (practic)
Wow! 50.000 Euro si doi ani de sapaturi? Arunca astia de la Apa Nova cu banii mai rau ca la nunti de manelisti! Nu era mai bine gratis si dura o saptamana daca apelati la A.D.P.-ul de sector sau primarie, Serviciul Tehnic ?
"Pot da in judecata Oficiul de cadastru sau Apa Nova ca nu a trecut aceasta sarcina in cartea funciara?" Sigur ca da, in masura in care vi se aduce vreun prejudiciu sau cereti sa-si ia conducta frumusel si sa o planteze unde or vrea ei.
Bafta !

Alte discuții în legătură

Conducta de apa zed_ro zed_ro Buna ziua,eu am un teren in Bucuresti sector 5 ,de 300 mp,iar sub teren e o conducta sa teava mare de apa nova,are 1 m diameter,pe care dea apa la blocururile ... (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie să prezinte un vânzător de teren intravilan? Atirgovitoae Atirgovitoae Bună ziua, aș dori să cumpăr un teren pentru construcția unei case. Vă să-mi spuneți Ce documente trebuie să prezinte vânzătorul terenului? Ce ... (vezi toată discuția)
Construire locuinta zona sanitara cu regim sever geanina90 geanina90 Buna ziua, De curand am aflat dintr-un aviz de la apa nova ca terenul pe care voiam sa construim o locuinta P+1E se afla intr-o zona sanitara cu regim sever ... (vezi toată discuția)