avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de utilitate publica Apa Nova nespecificat in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de utilitate publica Apa Nova nespecificat in cadastru

Buna ziua
Am cumparat un teren liber de sarcini conform extrasului de carte funciara ulterior am constatat ca pe el trece o conducta de apa potabila (Apa nova).
Pot da in judecata Oficiul de cadastru sau Apa Nova ca nu a trecut aceasta sarcina in cartea funciara?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
dorinm, utilizator
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 08:00, 28 Martie 2015
OCPI are doar obligația de a înscrie în CF drepturile reale ce se constituie , se transmit ,se modifică sau se sting , la cererea titularului dreptuluiprin urmare trebuie ca acest titular să se prezinte și să solicite înscrierea dreptului sau a eventualelor sarcini. OCPI nu are calitate procesuală pasivă (Decizia 72/2007 a ICCJ)
SC. Apa Nova nu exista în anul 1975. SC. a apărut deabia în anul 2000. Însă de sistemul de apă și canalizare (și de ținerea evidenței magistralelor de apă ) s-a ocupat RGAB(iar în prezent APA NOVA).
În concluzie, vă puteți adresa Primăriei Capitalei , inclusiv puteți acționa în judecată primăria.
Da atat a durat un aviz de la Apa Nova 2 ANI .Apeductul a fost facut in 1975 prin metoda " cu scutul " termen laic adica in stilul cum se fac lucrarile la metrou. Proiectul de incepere al lucrarii dadea traseul ca fiind undeva la circa 10..15 m fata de capatul terenului iar cel de finalizare undeva la 25 m de celalalt capat al terenului :O. Paradoxal este ca un tip de la Apa Nova chiar apreciat bine pe unde trecea canalul cu ajutorul unei anse facute dintr-un electrod .Atunci am ras de el data fiind metoda laica , mai ales ca eu si vecinul meu sapase puturi de apa chiar pe langa apeduct la circa 0.5 m de o parte si de alta a apeductului si el dadea canalul chiar acolo printre puturi si chiar pe acolo trece la circa 6.5 m adancime.
Costul de 50 000 de euro l-am aflat de la ei de la Apa |Nova ca de, in doi ani ne-am si imprietenit ,si era si normal de vreme ce au facut sapaturi in camp aiurea dupa ureche cu utilaje inchiriate care veneau la lucrare pe trailer scumpe etc si dupa 1/2 de ora ramaneau fara motorina ..asteaptau sa aduca motorina vreo 2 - ore ....ore de asteptare care se plateau evident era inchiriat cu ora .Evident firma cu care Apa Nova (firma din Franta )face sau cel putin atunci facea toate dar toate lucrarile, era o firma tot franceza Acvatot . Asta vizavi de acuzele europenilor care blameaza coruptia de la noi ....
Eu am reusit sa obtin aviz de construire in final respectand limita de protectie sanitara de 10 m de la generatoarea apeductului, astfel circa 23 m (10 +10 + 3 m grosimea apeductului ) pe 15 m sunt inutilizabili acolo pot pune iarba ceva trandafiri fara constructii .
Apeductul este gravitational nu este sub presiune..lucru bun ..si aprovizioneaza cu apa potabila tot nordul Bucurestiului si este in uz .

Eu am intrebat daca pot trage la raspundere OCPi-ul gandidu-ma ca fost depusa o documentatie la ei si ei nu au introdus-o in cartea funciara dat fiind faptul ca mai sunt 3 apeducte in zona care figurau in cartea funciara chiar mai vechi decat cel cu pricina .
La mine in CV scrie clar fara sarcini si servituti conform extras carte funciara etc..
+ o schita a zonei de la ocpi unde figureaza tot ce trebuia fara acest apeduct.
Nu stiu cine avea obligatia sa depuna documentatia canalului ...Apa nova sau Primaria?
S-a intalnit cineva cu o problema similara?
Credeti ca as avea sanse daca i-as actiona in judecata pe unul din cei trei ocpi , primaria sau apa nova dat fiind faptul ca unul dintre ei efectiv nu si -a facut treaba si eu am cumparat un teren liber de sarcini conform documentelor emise de ei ...
Multumesc
dorinm a scris:

Eu am descoperit problema la vreo 3 ani de la achizitie cand am solicitat aviz de la Apa Nova.

De regulă e bine să cereți avizele de principiu de la toți furnizorii de utilități cu privire la terenul pe care doriți să-l cumpărați înainte de a-l cumpăra.
Cei de la cadastru nu au treabă cu magistralele de apă / gaze / curent etc. ce trec peste sau pe sub imobile.
Sunt procedee tehnice de determinare neevazive si mult mai rapide - detectarea anomaliilor de camp ,cu ultrasunete /radio/ radiatii ,cu detectoare de metale ,s.a. Uni detecteaza compozitia solului din satelit iar ApaNova nici de la fata locului nu a reusit decat dupa doi ani de sapaturi .
ApaNova/primaria au o 'armata' de juristi ,o sa aveti nevoie de un profesionist ,adresati-va unuia care se ocupa de astfel de probleme .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducta de apa zed_ro zed_ro Buna ziua,eu am un teren in Bucuresti sector 5 ,de 300 mp,iar sub teren e o conducta sa teava mare de apa nova,are 1 m diameter,pe care dea apa la blocururile ... (vezi toată discuția)
Ce documente trebuie să prezinte un vânzător de teren intravilan? Atirgovitoae Atirgovitoae Bună ziua, aș dori să cumpăr un teren pentru construcția unei case. Vă să-mi spuneți Ce documente trebuie să prezinte vânzătorul terenului? Ce ... (vezi toată discuția)
Construire locuinta zona sanitara cu regim sever geanina90 geanina90 Buna ziua, De curand am aflat dintr-un aviz de la apa nova ca terenul pe care voiam sa construim o locuinta P+1E se afla intr-o zona sanitara cu regim sever ... (vezi toată discuția)