Sunt intr-o dilema si as avea nevoie de ajutorul dvs.
Speta sta in felul urmator..X , Y - cumnati ..X detine in proprietate terenul, Y detine in proprietate constructia (casa de vacanta)
X poate interzice lui Y accesul la constructie (casa)?
X deține bunul principal. Dacă a permis cu act autentic lui Y să construiască pe proprietatea lui, atunci va fi obligat să și permită trecerea acestuia la casă(ori de bună voie ori prin instanță Y va putea solicita drept de trecere.
Dacă Y a construit fără să aibă acceptul autentic al lui X atunci acesta are dreptul să solicite chiar demolarea casei de vacanță , să ceară chiar daune pe 3 ani în urmă sau să rețină casa, plătindu-i lui Y 1/2 din valoare
Dacă respectiva casă a fost construită de proprietarul terenului de la care a cumpărat Y, și are AC, atunci Y are dreptul să solicite constatarea unui drept de superficie pe terenul respectiv și constituirea unui drept de servitute la construcție. Și X și Y au cunoscut la data achiziționării situația și au acceptat-o inclusiv consecințele care derivă din situația juridică respectivă.Bineînțeles, proprietarul terenului are dreptul la despăgubiri pentru dreptul de trecere
Constructie casa
paddy
Am un teren pe numele meu in Bucuresti si vreau sa construiesc 2 case cu intrari separate,eu si sora mea(fiecare cu casa lui).Cand vom termina de ... (vezi toată discuția)