avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen comunicare hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen comunicare hotarare judecatoreasca

In cat timp se comunica in scris o hotarare judecatoreasca in cazul unui divort?
Unde este stipulat termenul legal, va rog sa-mi indicati documentul.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:23, 27 Martie 2015
Art. 426 Noul Cod de Procedură Civilă
Redactarea şi semnarea hotărârii
(1) Hotărârea se redactează de judecătorul care a soluţionat procesul. Când în compunerea completului de judecată intră şi asistenţi judiciari, preşedintele îl va putea desemna pe unul dintre aceştia să redacteze hotărârea.

(5) Hotărârea se va redacta şi se va semna în cel mult 30 de zile de la pronunţare. Opinia separată a judecătorului rămas în minoritate, precum şi, când este cazul, opinia concurentă se redactează şi se semnează în acelaşi termen.

Art. 427

Comunicarea hotărârii

(1) Hotărârea se va comunica din oficiu părţilor, în copie, chiar dacă este definitivă. Comunicarea se va face de îndată ce hotărârea a fost redactată şi semnată în condiţiile legii.
Cred ca va dati seama ca aceste termene nu sunt respectate, tine de cat de aglomerata e instanta respectiva.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!
Sa inteleg ca termenul "de indata", nu are nici macar un interval de timp reglementat legal?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
greu e cu redactarea nu cu comunicarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca laumotor laumotor Am fost parte intr-un proces civil a carui pronuntare a fost data pe 31 Octombrie 2014 si al carui rezultat nefavorabil il gasesc pe site-ul judecatoriei dar ... (vezi toată discuția)
Termen pt.comunicare a hotaririlor tribunalaluipe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea ... emese62 emese62 Buna ziua! Pe 6 iunie 2 n024 am castagat un proces pt recalcularea pensiei.Cu tate ca au trecut 3 luni inca nu am primitici hotararea, nici n-am fost ... (vezi toată discuția)
Hotararea judecatoreasca EmanuelMantu EmanuelMantu Buna ziua. Ma pregatesc pentru efectuarea temei de licenta si intampin dificultati in gasirea informatiilor referitoare la conditiile, structura si continutul ... (vezi toată discuția)