Am lucrat 3 luni la o firma, 4-5 luni la alta iar din 2008 pana in prezent sunt angajata la o alta firma. Sunt in concediu de crestere a copilului, din 2013 pana in 2016. Inainte de a intra in CCC am implinit 5 ani vechime in firma si aproape 6 vechime in munca, dar NU am primit sporul de vechime pt 5 ani si nici marire de salariu (ultima marire a fost prin 2011 cand cred ca am primit sporul de vechime de 3 ani) si nici nu am fost evaluata. Cand termin CCC, daca nu-mi acorda firma, pot depune cerere pt acordarea sporului de vechime? Voi primi si din urma, yinand cont de faptul ca am implinit 5 ani vechime in 2012? Cum se calculeaza acesta daca la aceeasi firma am avut functie de conducere 3 din cei 5 ani? Concediu pentru cresterea copilului constituie vechime in munca?
Daca eu am salariul brut, de ex., 1880 lei iar salariul minim pe economie s-a majorat in 2014-2015 ar prebui sa mi se majoreze salariul sau ramane acelasi?
Va multumesc
1. Angajatorul nu are obligatia de a va majora salariul , chiar daca s-a modificat salariul minim brut pe economie. Dvs aveti un salariul mai mare decat acesta.
2. Acordarea sporului de vechime este posibila numai daca este mentionata in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
3. Art.22 alin.2 din OUG 111/2010 prevede ca : Perioada concediului pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) şi art. 6 constituie vechime în muncă şi în serviciu, precum şi în specialitate şi se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
Salariu
morosa
buna ziua .lucrez la o firma de multi ani .am vut un salariu mai mare si in mana si pe cartea de munca ,fata de restul personalului care avea minimul pe ... (vezi toată discuția)
Somaj
sandel-dorin
Buna ziua!As vrea sa va intreb daca perioada in care s-a beneficiat de somaj se calculeaza ca si vechime in calculul sporului de vechime. Dar cei doi ani ... (vezi toată discuția)