avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu

buna ziua .lucrez la o firma de multi ani .am vut un salariu mai mare si in mana si pe cartea de munca ,fata de restul personalului care avea minimul pe economie
fiind incadrata pe functia pe care o am in diplomele scolare ,plus avand o functie cu responsabilitati si atributiuni.am fost plecata in CCC si m-am reintors dar surpriza in cartea de munca am fost incadrata cu salariu minim pe economie,iar la salariu nu am mai primit nimic cu toate ca cat am fost plecata personalului i sa majorat de 2 ori salariu iar acum ultima data in mai au beneficiat doar ceilalti de marire iar eu nu .am fost la sef sa cer explicatii dar sincer nu am inteles nimic si a spus daca nu imi convine pune pe alta iar eu sa merg pe alta functie.nu mi se pare corect fac acceiasi munca ca inainte si plus de asta cred ca trebuia sa beneficiez de majorarea din mai .va rog sa imi raspundeti ca sa stiu si eu ce sa zic ptr ca acum sa majorat salariu minim pe economie si in caz ca mie nu imi majoreaza sa am si eu o explicatie si sa imi spun cuvantul in termeni legali .plus de asta vreau sa stiu daca ai o vechime mai mare la o firma beneficiezi de mai multe zile la concediu de odihna fata de un salariat nou care are 21 de zile minim.rog un raspuns .multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 8 Februarie 2017
1. Daca in timpul CCC ,s-au majorat salariile, atunci la revenirea din CCC, angajatorul este obligat sa va acorda salariul imbunatatit, asa cum se dispune in alin.8 al art.10 din Legea nr.202/2002.

2. La revenirea din CCC trebuia sa vi se acorde acelasi salariu avut inainte de intrarea in CCC, dupa care cu acordul partilor se putea modifica.

3. Art. 145 C.mun.
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile.
.....

.... plus de asta vreau sa stiu daca ai o vechime mai mare la o firma beneficiezi de mai multe zile la concediu de odihna fata de un salariat nou care are 21 de zile minim.rog un raspuns .....

Legislatia muncii nu reglementeaza o astfel de situatie decat pentru sectorul bugetar.

Daca la nivelul angajatorului s-a stabilit, prin c.c.m.aplicabil, prin regulamentul intern ori prin c.i.m. - acordarea concediului de odihna pe transe de vechime in munca(in functie de vechime in munca a salariatilor), atunci la stabilirea duratei concediului de odihna la care au dreptul salariatii se va tine seama de intreaga vechime in munca a acestora.
multumesc de raspuns .dar mai am o nelamurire in mai cand a crescut salariu minim pe economie eu nu am beneficiat de crestere salariala decat in acte pe cand celelalte angajate au beneficiat de crestere si pe cartea de munca si in mana.o alta intrebare este normal ca toate angajatele indiferent de functie sa avem acelasi salar ?
Referitor la diferentierea salarizarii , numai in reg.intern sau in c.c.m. aplicabil ar trebui sa fie prevazuta .

In lipsa, angajatorul are obligatia de a acorda salariul minim brut pe economie, indiferent de studiile necesare ocuparii unei functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii cristiioan cristiioan Buna ziua , Va rog frumos sa imi dati un raspuns ptr urmatoarea situatie : Am 48 de ani,si o vechime in munca de 22 de ani. De 2 ani lucrez in mediul ... (vezi toată discuția)
Aplicare majorare salariala morosa morosa buna ziua.in mai anul trecut a crescut salariu minim pe economie iar angajatorul a crescut salariile la toti angajatii mai putin salariul meu .eu avand o ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ch vechimii in munca Lili P Lili P Buna ziua, Lucrez din 2007 si, la prezentul angajator, la care lucrez de 2 ani de zile, mi s-a spus ca beneficiez de 23 de zile de concediu. Stiu ca nr de ... (vezi toată discuția)