avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare majorare salariala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare majorare salariala

buna ziua.in mai anul trecut a crescut salariu minim pe economie iar angajatorul a crescut salariile la toti angajatii mai putin salariul meu .eu avand o functie de conducere ,responsabil magazin .deci un salariu mai mare decat celelalte angajate .dupa fuctie si dupa responsabilitati.AM avut o discutie pe tema aceasta cu angajatorul iar explicatia lui a fost ca nu poate sa isi permita sa creasca salariile la toata lumea e orcum avand un salariu mai mare decat ele .eu am catalogat ceast lucru discriminare mai ales ca a fost o crestere de salarii colectiva .vreau sa stiu daca am dreptate .iar daca acum creste salariile si mie nu iar vreau sa stiu ce trebiue sa fac .multumesc astept raspuns

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 6 Februarie 2017
Teoretic a crescut salariul minim pe economie.
Angajatorul este obligat sa cresca salariul oricarei persoane incadrate cu acest salariu minim.
Daca dvs aveti in CIM un salariu mai mare, angajatorul poate opta in sensul nemajorarii salariului dvs.
Revolta dvs este justificata daca in CIM salariul este cel minim pe economie si pana la concurenta sumei efectiv primite cu titlu de drepturi salariale, primiti sporuri calculate legal la salariul de incadrare. In caz contrar, apreciez ca este la latitudinea angajatorului orice majorare a salariului dvs.
in acte figurez si eu cu majorare de salariu dar in realitate nu si inainte de ccm aveam un salariu cu 100 lei mai mare fata de ceilalti angajati si acum avem toti minimul pe economie .indiferent de functie
sa fiu mai explicita.lucrez ca responsabil de 8 ani avand un salariu fata de restul colectivului cu 500ron iar in cartea de munca cu 100 ron.am fost in ccc si m am reintors pe acceiasi functie iar salariu fata de restul a fost tot de 500ron iar in cartea de munca acelasi 1050 ron .sa majorat la 1250 la toti inclusiv la mine dar in realitate mie nu mi a majorat numai lor .iar diferenta acum in realitate este de 300 ron iar in cartea de munca avem acelasi salariu indiferent de functie ,pregatire profesionala nu imi este clar deloc.
Care este salariul dvs in prezent ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu morosa morosa buna ziua .lucrez la o firma de multi ani .am vut un salariu mai mare si in mana si pe cartea de munca ,fata de restul personalului care avea minimul pe ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru contabil ava_b ava_b Buna ziua, As dori sa stiu care este salariul minim cu care o persoana poate fi incadrata in cartea de munca cu functia de contabil. Multumesc! (vezi toată discuția)
Majorare pensie intretinere tiva tiva As vrea sa imi spuneti cum pot proceda in urmatoarea situatie: L-am dat in judecata pe tatal copilului meu-minor (rezultat din casatoria noastra, desfacuta ... (vezi toată discuția)