avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare - cumparare cu clauza/rest de plata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare - cumparare cu clauza/rest de plata

Buna ziua.

Urmeaza sa inchei, ca si cumparator, un contract de VC a unui apartament intr-un bloc nou. Blocul nu este inca bransat la reteaua de gaze si nici nu se cunoaste un termen exact de rezolvare a situatiei.

Doresc sa ma asigur ca vanzatorul isi va da in continuare interesul sa rezolve acesta treaba si dupa incheierea contractului si primirea banilor, astfel as dori sa stiu ce posiblititati legale am de a prevede acest lucru in contractul de VC.

Din ce m-am interesat pana acum ar fi:

1. Contract de VC cu rest de plata, conditionata de rezolvarea situatiei intr-un interval de timp.

2. O anexa la contractul de VC care prevede penalitati din partea vanzatorului daca nu rezolva situatia intr-un interval de timp prevazut.

Va rog sa-mi spuneti care dintre aceste variante este mai buna, sau daca mai exista si alte posibilitati.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:07, 25 Martie 2015
pretul este de esenta contractului de vanzare-cumparare. restul este antecontract, care este altceva.
cu penalitatile veti avea probleme cu calculul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza antecontract vc "prima casa" sacredfaith666 sacredfaith666 Buna ziua, sunt pe cale de a incheia un antecontract cu un dezvoltator imobiliar. Mi-au prezentat antecontractul (Promisiunea) in varianta model si nu sunt ... (vezi toată discuția)
Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare apartament cristinaelena21 cristinaelena21 Buna ziua, Urmeaza sa achizitionez un apartament intr-un bloc care momentan nu este racordat la gaze naturale si nici la curent electric. Doresc ca in ... (vezi toată discuția)